2018, október 23, kedd
   
Betűméret

Csupán 16 fideszesen múlik, hogy az alkotmány tiltsa a migránsok betelepítését

Amennyiben a Fidesz is szeretné, akkor már május 8-án megtörténhetne az az alkotmánymódosítás, amely rögzítené, hogy Magyarországra nem lehet migránsokat betelepíteni, akkor sem, ha az EU azt akarja, de a gazdag migránsok sem vehetik meg pénzért a magyar állampolgárságot. 

Az alkotmánymódosítást ismét a Jobbik kezdeményezte, ugyanazzal a szövegezéssel, amelyet Orbán Viktor is javasolt, még a tavalyi év végén. Pontosabban egy szóval kitoldva, ez pedig a "pénzért sem", vagyis, hogy gazdag migránsok se költözhessenek az országba a magyar nép megkerülésével. 
 
 kvota-vs-letelepedesikotveny
Az Alfahír beszámolója szerint a javaslatot az országgyűlés legkorábban május 8-án tárgyalhatná meg egy rendkívüli ülésnapon. Ehhez 40 képviselő aláírására lesz szükség: a Jobbik-frakció 24 tagjának az aláírása ott lesz a listán – vajon lesz 16 olyan kormánypárti képviselő, akik valóban komolyan gondolják hazánk biztonságát, a betelepítés mindenformájának a tiltását?
 
A kérdés azért is aktuális, mivel szombaton Rogán Antal bejelentette, hogy Magyarország kész befogadni a 14-18 év közötti migránsokat, amennyiben DNS-vizsgálat bizonyítja az életkorukat.
 
Az ellenzék és a kormány alkalmi összefogása nem lenne egyedülálló példa, hiszen fordított eset már történt.Hiszen ahhoz, hogy létrejöhessen a technikai határzár a migránsáradat ellen a kormánynak kétharmadra volt szüksége, amellyel nem rendelkezik, így ezt a nemzeti ügyet a Jobbik képviselőinek támogatásával tudták csak beterjeszteni és megszavazni. 
 
Kérdés, hogy a kormány számára vajon valóban az ország védelme-e a fontos vagy az Európát fenyegető migránsválságot csak politikai szőnyegnek használják, amely alá el lehet rejteni az ország többi gondját?
 
.
 
Megosztás

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information