2020, július 09, csütörtök
   
Betűméret

Világbajnokságért küzd a Délvidéki Magyar labdarúgó-válogatott

Az I. Magyar Örökség Kupán a világbajnoki részvétel lehetőségéért lép pályára a 2015-ben megalakult Délvidéki Magyar labdarúgó-válogatott. A csapat Felvidék, Kárpátalja és Székelyföld válogatottjainak részvételével, Szarvason megrendezett négyes tornán lép pályára augusztus elején. Apró Attila együttese első nagy tornáján vehet részt.

2015 júniusában alakult meg a Délvidéki Magyar labdarúgó-válogatott: az Apró Attila által életre hívott együttes Felsőkelebián játszotta története első mérkőzését, ezt pedig két győzelem követte, előbb a délvidéki horvátok ellenében, majd Felvidék válogatottjával szemben is győztesen hagyta el a pályát a délvidéki együttes.

A csapat távlati célja, hogy részt vehessen a nem szuverén államok nemzetközi szervezete, a CONIFA által szervezett tornákon – ehhez pedig egy hatalmas lépést tehet augusztus első napjaiban a történelmi Magyarország középpontján, Szarvason megrendezett négyes tornán, ahol a délvidéki csapat mellett Felvidék, Kárpátalja és Székelyföld nemzeti csapatai vesznek részt. Az I. Magyar Örökség kupa győztese részt vehet majd a CONIFA világbajnokságára, így ezúttal már igen éles tétmeccseket játszhat Délvidék csapata.

„Nyilván kvalifikálni szeretnénk magunkat a soron következő világeseményre, de ehhez lesz még a többi külhoni válogatottnak is hozzáfűznivalója. Nagyon örülök, hogy szinte házhoz jön a lehetőség, hiszen a történelmi Magyarország közepén vívhatnánk ki a részvétel jogát. Ami az esélyeinket illeti, arról nehéz még nyilatkozni, hiszen a klubok vezetői elég változóan reagálnak, amikor megkapják a kikérőket. Nem tudni még, hogy az alapembernek számító játékosok közül valamennyit megkapunk-e a torna idejére. Az elmúlt egy évben – erre is gondolva – foglalkoztattunk több mint negyven játékost, akik fejében megpróbáltuk elültetni a játékunk alapelveit. Gondolom a többi válogatott is hasonlóan nehéz helyzetben van a kényes időpont miatt, bár a mi keretünkből játszanak talán legtöbben a magyar bajnokságokban, így nekünk van legnehezebb dolgunk, mert sajnos nem érzi át a klubok többsége, hogy a mi életünkben mit is jelent ez a válogatott. Mindenesetre számunkra az lesz a legjobb csapat, amelyik azon a hétfőn és szerdán megmérkőzik az aktuális ellenféllel, s azok lesznek a legjobb játékosok, akik pályára lépnek. Papíron, az előjelek alapján mindhárom ellenfél erősebbnek tűnik, de a franciaországi Európa-bajnokság egyik nagy tanulsága is az volt, hogy a napi forma legyőzheti a papírformát. Mi ebben bízunk és egyelőre csak magunkkal foglalkozunk. Bárkivel is sorsolnak össze minket július 31-én este, mi biztosan megtisztelve érezzük majd magunkat, hogy pályára léphetünk két újabb nemzetbeli mérkőzésen” – nyilatkozta a a tornával kapcsolatban Apró Attila.

Kurultaj logo fekvo ingyenbusz

A délvidéki válogatott mestere kitért rá, a válogatott formálódásnak színtere lesz a szarvasi torna is, jelenleg minden posztra négy kiváló játékossal dolgozhatnak, akiket még fiatal akadémisták is pótolhatnak. „Egyrészről mindig megpróbálunk néhány profi játékost kikérni, akik minőségi pluszt hoznak a játékunkba. Másrészről pedig olyan fiataloknak szeretnénk terepet biztosítani, akik felhívhatják magukra a figyelmet ezen a porondon is. Harmadszor meg nem hiányozhatnak a tapasztaltabb játékosok sem, akik a stabilitást adják vélhetően a csapatunknak. A speciális helyzetből adódóan valószínűleg egy ideig nem lesz rá mód, hogy két különböző mérkőzésen ugyanaz az összeállítás fusson ki a pályára…” – fejtette ki Apró Attila azzal kapcsolatban, mennyire állt össze a délvidéki válogatott azon magja, amelyre hosszabb távon számíthatna a szakmai stáb.

Az augusztus 1-3 között esedékes tornára várhatóan egy héttel az indulás előtt hirdetnek majd keretet. Apró Attila szelektori munkáját Cs. Tóth Zoltán segíti csapatmenedzserként, Teslic Igor és Szilágyi Balázs az edzői feladatokat látja el, Ferenczi Attila elemzőként vállal szerepet. A kapusedző személye még kérdéses, amennyiben Bagdi Ferenc nem tudja több napra elhagyni a klubcsapatát. A válogatott háttérmunkájában kiveszi a részét még Halasi Szabolcs, Hüvös Gábor és Apró Dénes is. Délvidék csapata szeretné, ha a szűk stábon kívül eljutna a szerdai meccsnapra minél több szurkoló is, ezért ingyenes szurkolói buszokat próbálnak szervezni néhány délvidéki magyar önkormányzattal összefogva.

SzegedMa nyomán T. T.

.

Megosztás

A nap idézete

"Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles e világon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása."

/Horthy Miklós kormányzó/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information