2020, március 31, kedd
   
Betűméret

Sakktivity: Palics lesz a házigazda

sakkA „Világsakkfesztivál” egy olyan nemzetközi szinten is egyedülálló rendezvény, amely egy 1500 éves, misztikus táblajáték, a sakk legkülönbözőbb arcait mutatja be a sport, az oktatás, a kultúra, a tudomány és a szórakoztatás szemszögéből, egész napos családi programot kínálva. A fesztivál ötletgazdája és főszervezője mindenidők legjobb női sakkozója, a világranglistát 26 éves keresztül vezető Polgár Judit, aki a sporteredményein túl innovatív oktatási programjával is egyedülálló sikereket ért el.

A „Világsakkfesztivál” elődjének számító Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál a 2007-es, első alkalmat követő esztendőkben olyan kiemelten rangos társadalmi eseménnyé vált, amelyen szívesen vesznek részt ismert közéleti személyiségek, sportolók, művészek, tudósok, üzletemberek, politikusok és mindenekelőtt gyerekek, és amely a világ számos nemzetét kapcsolja össze egy univerzális, gondolkodtató játék tematikájának felhasználásával. Az első Vilgsakkfesztiválnak október 17-én Budapest, St. Louisb, Melboure, Santiago, Szatmárnémeti, Christchurch és Palics ad otthont.

A délvidéki rendezvény elnevezése Sakktivity, amely egy látványos, egyedülálló sakk-programnak igérkezik. A Sakktivity sakktudást igénylő, ügyességi, gyorsasági és logikai valamint kreativitási készségeket megkövetelő akadályverseny, amelyet barátságos vidám hangulat, trendi zenék és videó bejátszások, valamint jó humor jellemez. A Sakktivity Rózsa Zsombor a Sakkozni akarok! alkotójának ötlete nyomán született, amelyen 8 csapat (8 település) és minden csapat élén egy közismert csapatkapitány vetélkedik 8 játékban.

Az eseményen házigazdája Agárdi Gábor a Pannon RTV riportere és Fishee lesz. A versenyben közreműködik Dér Heni énekesnő, Kucsov Borisz színművész, Miskolci Renato profi görkorcsolyázó, Csík Mónika költő, Kecskeméti Árpád sakkozó, Cvijin Blanka modell, Bakos Árpád népzenész és Vágó Krisztina rádiós műsorvezető.

Program:

09:00 – Érkezés és regisztráció

09:05 – 10:00 – Játékszabályok ismertetése

10:00 – A csapatok ünnepélyes bemutatása

10:10 – Bemelegítő Show Perović Olga fitness edzővel Vajdaság legismertebb fitness, kangoo és zumba edzője garantált jó hangulatban mindenkit megmozgat és felkészít a nagy versenyre.

10:15 – Sakktivity

12:00 – Ünnepélyes eredményhirdetés és SakkParty.

A rendezvény helyi szervezője az Aragónai Beatrix Sakk Klub

T. T.

.

Megosztás

A nap idézete

“A csorda halálos ellensége a rangsornak: ösztönösen az egyenlősítőt kedvelik: az erős egyénekkel szemben a csorda ellenséges, méltánytalan, mértéktelen, szerénytelen, pimasz, kíméletlen, gyáva, hazug, hamis, irgalmatlan, alattomos, irigy, bosszúvágyó.”

/Friedrich Nietzsche/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information