2020, július 05, vasárnap
   
Betűméret

Portugália eddigi stílusához hűen húzta be az EB-címet (Videó)

Véget ért az EB, és mi, magyarok is szerves részei voltunk annak. A végeredmény, vagyis a portugálok győzelme is sok objektív és szubjektív érdekességet tartogat számunkra, de így vagy úgy, a mérleg nagyon is pozitív.

Portugália nyerte meg a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot, miután Éder góljával hosszabbításban 1–0-ra legyőzte a házigazda franciákat. Az első Eb-aranyukat megszerző portugálok sikerének értékét növeli, hogy sérülés miatt a 25. percben le kellett cserélni Cristiano Ronaldót.

Franciaország elveszítette a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét, Portugália a hosszabbításban felülmúlta a hazai pályán játszó franciákat. A franciák másodszor buktak döntőt, 2004 után a hazai csapat ismét veszített. Deschamps kapitány jól cserélt, bár Martialt már csak hátrányban vetette be. A ráadásban keveset kapott tőle a csapat, és most a szerencse sem volt mellettük.

A 92. percben kimaradt a legnagyobb francia helyzet. Gignac fordult kapura Evra bal oldali beadás után – Pepét fektette el egy finom mozdulattal -, hat méterre volt a kaputól, a rövid sarkot vette célba, de rosszul találta el a labdát, így a kapufa mentett.

A 107. percben Guerreiro lőtt egy szabadrúgást 22 méterről – jobbos szög volt, mindenki azt hitte Quaresma bombázza rá -, a balhátvéd nagyon jól csavarta, a felső kapufa mentett. Más kérdés, hogy valószínűleg nem a védő, Koscielny, hanem Éder ért a labdához kézzel párharcuknál.

A Bissau-Guineában született 191 centis Eder a Swansea-ból került a Lille-hez, és ebben a stadionban idén elveszítette csapatával a Ligakupa-döntőjét. Ezt a döntőt azonban ő döntötte el.

Portugália története legnagyobb sikerét érte el. Portugália három döntetlennel jutott tovább a csoportból, ha nincs a létszámemelés, valószínűleg kiesnek, bár az utolsó negyedórában ellenünk már nem akartak semmit kicsavarni a meccsből.


A torna gólkirályát, Antoine Griezmannt választották a vasárnap befejeződött franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság legjobb játékosának. A legjobb fiatal játékos címet a portugál Renato Sanches kapta meg.

Ugyanakkor, még pár órán keresztül az UEFA oldalán is lehet szavazni a torna legszebb találatára. A nevezettek között van Gera „Gerzson” Zoltán portugálok elleni zseniális gólja is. Szavazzunk minél többen!

T. T.

.

Megosztás

A nap idézete

"A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, nem az, hogy szolgaságba süllyed, és hatalmasabb, nagyobb számú, erőszakosabb nép számára dolgoznia kell. Szolganépek lehetnek nagyok, a szegénység, a munka, a megalázás ellenére élhetnek magas sorsot. A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, hogy primitívvé válik, hogy eldobja magától a tudatos gondolkozást és tudatos gondolkozót, s ezzel a tudattalanság óceánjába merül, így válik csőcselékké, söpredékké züllik és oszlik fel, és elsüllyed oda, ahová az őserdő indiánjai, négerei és a tundrák eszkimói és az ausztráliai sivatag pápuái."

/Hamvas Béla/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information