2020, augusztus 08, szombat
   
Betűméret

Egy székely ember fedezte fel Cristiano Ronaldót

A tegnap szoros, hat gólt hozó magyar-portugál meccs után a remek foci mellett rengeteg szó esett Cristiano Ronaldórol, aki óriási hisztit csapott, amikor a nemzeti tizenegy újra és újra gólt lőtt a csapatának. 

Ám, még a tegnapi mérkőzés előtt a Magyar Idők egy interjút készített a marosvásárhelyi születésű Bölöni Lászlóval, aki annak idején felfedezte az ifjú portugál világklasszist. 
A korábbi 108-szoros román válogatott Bölöni 2001-ben a portugál Sporting Lisszabon edzőjeként állította csapatba a csatárzsenit. Alább a Magyar Hírlap interjúja olvasható, amely még a magyar–portugál meccs előtt készült.

– Mikor és hol szúrta ki Cristiano Ronaldo tehetségét?
 
– Amikor Lisszabonba szerződtem, a Sportinghoz, gyakran megfordultam az utánpótláscsapatok edzésein is, és nagyon sok ügyes gyereket láttam. Elsőként a ma szintén portugál válogatott Ricardo Quaresmát láttam meg. Úgy volt, hogy velünk edzett, és a felkészülés után visszairányították volna a második csapathoz. De többet már nem játszott a második csapatban, csak nálam, a Sporting felnőtt­csapatában. Aztán kerestem, kutattam, még egy korosztállyal lejjebb mentem, és néztem a csapat edzését. Ott figyeltem fel arra a a nyurga csatárra, akit nem lehetett nem észrevenni. Úgy hívják, hogy Cristiano Ronaldo.
 
– Így kezdődött?
 
– Igen. Amikor felvittem a nagyok közé, az első csapathoz, utána már ő sem játszott egy percet sem az ifiknél, de a tartalékoknál sem. Hogy jó volt a szemem, azt bizonyítja, hogy két év után a Manchester United akkor irtózatos pénzért szerződtette.
 
– Ha valaki, akkor ön ismeri Ronaldót. Van gyengéje, amelyet a magyar védők figyelmébe ajánlana?
 
– Nézze, minden embernek vannak gyengéi, meg erősségei. Ronaldo is ember. De amennyire én látom, szakmailag Ronaldónak nincs gyenge pontja. Az lehet, hogy éppen nem fog ki jó napot, vagy kihagy egy tizenegyest, de igazi, istenáldotta tehetség. És ami a legnagyobb pozitívuma, hogy szerintem ha az aktuális edzője megkérné, hogy legyen mondjuk középhátvéd, ott sem égne meg vele.
 
– Mégis mit mondana a magyar védőknek?
 
– Nem szeretnék tanácsokat osztogatni. A magyar válogatottnak van egy német szövetségi kapitánya, akinek van egy világ- és Európa-bajnok a segítője. Majd ők felkészítik a védőket, hogy hogy próbálják semlegesíteni Ronaldót.
 
– Ronaldóval messze kerültek egymástól. Beszélnek olykor, tartják a kapcsolatot?
 
– Cristiano szupersztár, akit nehéz megközelíteni. Nem is nagyon divat örök hűséget esküdni egymásnak az edzőnek és a játékosnak. De amikor megkerestem valamilyen jótékonysági eseménnyel kapcsolatban, soha nem zárkózott el. Mindig számíthatok rá. Legutóbb éppen Erdélyben, Böjte atyánál gyűjtöttünk, és Ronaldo első szóra nem kevés pénzt adott a gyerekeknek. Ezen túlmenően pedig amikor megnyerte az aranylabdát, meghívott a személyes vendégei közé, és úgy gondolom, hogy én ennél többet nem is várhatok egy ekkora sztártól.
 
– Mit gondol a szerepléséről?
 
– Ennél jóval többre képes, de hát ezt mindenki tudja.
 
– És a magyar válogatott?
 
– Továbbjut, és esélye van arra, hogy akár csoportelső legyen.
 
 
 
 .   
 
Megosztás

A nap idézete

"Ami a kételkedést illeti, ez csak a tunyaságból van, mivel nincs elegendő kedvünk és hajlamunk ahhoz, amire lehetetlennek gondoljuk igyekezetünket."

/Zrínyi Miklós/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information