2020, augusztus 12, szerda
   
Betűméret

A Pentagonba is egyszerűbben be lehetne jutni, mint a Real első csapatához

jovicevic.jpgA Real Madrid egyrészt törődik volt játékosaival, gondoljunk csak arra, hogy például Puskás Ferenc azt követően is kapott járadékot, hogy már nem volt tagja a királyi gárdának.

Másrészt nagyon óvatosan ügyelnek műhelytitkaik megőrzésére. A zágrábi születésű Igor Jovićević 1991 és 1995 között játszott a spanyol királyi gárda színeiben. Nemrég még Ukrajnában edzősködött, majd úgy döntött, hogy a Realnál képzi tovább magát. Most a második csapat, a Real Madrid Castilla edzésein lesi el a fortélyokat.

A Večernji List készített vele interjút. Arra a kérdésre, hogy miért nem az első csapat meccsein pallérozódik, így válaszolt:

"Elvileg arra is lenne lehetőség a volt Real játékosoknak, ám olyan bonyolult és hosszadalmas átvilágításon kellene átesni, hogy még a Pentagonba is egyszerűbben be lehetne jutni, mint a Real első csapatához.

A második csapatnak egyébként egykori játékostársam, Luis Miguel Ramis a vezetőedzője és ugyanabban a rendszerben játszanak, mint az első csapat és azonos a munkamódszer, ott is fejlődhetek."

Jovićević elmondta, hogy nem könnyű egy olyan világklasszisokkal teletűzdelt csapatot edzeni, mint a Real, Rafa Benitez is nemrég belebukott. A korábbi edzőt, Ancelottit azért szerették a játékosok, mert jóval engedékenyebben, liberálisabban állt hozzá a játékosokhoz. Zidane is hasonló. Annak ellenére, hogy világklasszis játékos volt, egy halk szavú, szerény ember, aki mindig higgadt az öltözőben.

"Zidane egyszerű szókészlettel magyarázza el az elképzeléseit, nem filozofálja túl a dolgokat, ezért is szeretik a játékosai".


"A meccseken, az oldalvonal mögött Zidane azonban nagyon is heves, akkor hogy is van ez?" – kérdezte az újságíró.

"Pellegrini mondta, hogy egy edző a mérkőzésen már csak 5 százalékot tehet hozzá a csapat eredményéhez, a 95 százalék az edzéseken dől el. Egy meccsen pedig egy edző érthető, ha szenvedélyes, hiszen azon a 11-14 játékoson múlik a játék akiket felkészített, ám a meccsen már nekik van kiszolgáltatva."

 Jovićević  elmondta, hogy a spanyol topcsapatoknál, így a Realnál is már olyan szintű az online támogatottsága az edzőknek, hogy két videoelemző meccs közben is kiszűri a lényeges részleteket és a megvágott anyaggal még csak a félidőt sem várják meg, hanem azonnal elküldik a segédedző mobiljára az anyagot. Zidane edzői „ikerje” Davide Bettoni, aki már a Real B-csapatánál is a segédedzője volt. A Barcelonanál és az Athletinél is ez a gyakorlat. Sőt, a Barcanál már Guardiola is alkalmazta ezt a módszert, aki a Bayernnél is használja.

Hiszen egy edző a meccsen csak kb. 25 százalékát látja a történéseknek ezért is nagy segítség az azonnali videóelemzés a megvágott érdekességek elküldésével.

A horvát lap újságírója persze rákérdezett, hogy az edzőnek mi a véleménye honfitársáról, az irányító középpályás Luka Modrić mostani realos játékáról.

Luka Modrić

"Olyan, mint Andre Iniesta fénykorában. Azonnal beállhatna a Barcába is. Fantasztikusan helyezkedik, tökéletesen diktálja a játék iramát és Zidane ügyesen feljebb tolta vagy 20 méterrel, így szabadabban, nyugodtabban játszik, a támadásoknál is."

Az újságírók rákérdeztek, hogy ez Modrićnak korábban miért nem ment, ellentétben a Barca horvát középpályásával, Ivan Rakitićtyal, aki veszélyesebb a támadójátékban.

"Rakitić számíthat a mögötte játszó Busquetsre, Luka Modrićnak azonban nem volt eddig ilyen játékostársa, ellenben most már ott van mögötte Casemir, aki begyűjti a »selejtes« labdákat mögüle."

 
Ugyan Rakitić nem játszott ellenünk a barátságos mérkőzésen, „csak” Modrić, de mindennek a tükrében még inkább értékesnek tűnik, hogy a magyar válogatott kiharcolt egy döntetlent a klasszisokkal megspékelt horvátok ellen.(croatiapepita)

 .   
 

 

Megosztás

A nap idézete

"Szépséget a békében, - hitet a háborúban, - vigaszt az összeomlásban, - reményt a hontalanságban.... Adhat-e valaki ennél többet Nemzetének?"

/Zászlós Zsóka/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information