2020, augusztus 08, szombat
   
Betűméret

Női kézi EB: A magyarok mai ellenfele Horvátország

HorvatNoiKeziMa este a magyar női kézilabda-válogatott Horvátországgal mérkőzik meg. Horvátország hetedik alkalommal szerepel Európa-bajnokságon, ebből a legelsőn, még 1994-ben érte el az eddig legjobb eredményét, egy ötödik helyezést.

A legutóbbi világversenyen, Londonban kemény csatában, a negyeddöntőben maradtak alul a horvátok a később bronzérmet szerző Spanyolországgal szemben. Az olimpiai szereplés után bár sokan arra gondoltak, ez a csapat lehet a titkos favoritja az egyébként sem könnyű C-csoportnak, pláne hogy az egyetlen százszázalékos együttesként kvalifikálódtak az Európa-bajnokságra, ám a rossz hírek az ősz folyamán nem kerülték el Vladimir Čanjuga lányait.

 

A csapatkapitány, Miranda Tatari ínszalagszakadást szenvedett, Nikica Pušić és Maida Arslanagić pedig bejelentette visszavonulását. Andrea Penezić bokasérülés, Lidija Horvat pedig egyéb okok miatt marad távol a kontinensviadaltól.

Tatari a sérülését követően így nyilatkozott: „Minden játékosunkra nagyon fontos szerep hárul: az újonnan bekerült lányok átvehetik a szerepünket, és biztos vagyok benne, hogy Franić, Bašić vagy éppen Žana Čović sokaknak meglepetést tud okozni. Minden egyes győzelem nagyszerű sikernek számítana, én hiszek bennük. Sok játékos számára ez lehet a nagy esély, hogy a nagyközönség előtt megcsillogtassa tudását a pályán".

Az RK Zajecar közel 150-szeres válogatott szélsője, Maja Zebić így nyilatkozott az Eb hivatalos weboldalán az esélyeikről: „A középdöntőbe jutás már önmagában tökéletes eredmény lenne számunkra. Az elmúlt idők nehézségei után az lehet a legnagyobb előnyünk a többiekkel szemben, hogy bárminemű nyomás nélkül játszhatunk. Andrea Penezić egyszerűen a legjobbunk: játékosként és vezérként is nagyra tartom őt. Amikor nincs velünk, hajlamosak vagyunk elveszni a pályán. Az Eb pont jó lehetőség lesz arra, hogy meglássuk, mire is megyünk nélküle".

(handball.hu)

Megosztás

A nap idézete

,,Az ember tervez, és tervez az ember egész életén keresztül, mind csak tervez. Ezt, meg azt. Mert szép az, tervezni. Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy. A tervezésről úgysem szokunk le soha. A tervezés maga az élet. Addig él az ember, amíg tervezni tud. Mikor már az sincs meg, akkor... hát nincsen igazam?"

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information