2020, szeptember 27, vasárnap
   
Betűméret

Szeles Mónika: Túltettem magam a késes támadáson

A kilencszeres Grand Slam-győztes Szeles Mónika (43) volt a sztárvendég idén a Magyar Tenisz Napján. A délvidéki születésű, egykori világklasszis játékos ugyan készségesen osztotta az autogramokat, de minden lépését testőrök vigyázták.

Szeles Mónika
a Magyar Tenisz
Napján adott interjút a Blikknek /Fotó: Gy. Balázs Béla 

Hogyan él most, mivel foglalkozik?

Szeles Mónika: Elsősorban írással telnek a min­dennap­jaim. A legfőbb témám az egészséges életmód, több könyvem megjelent már. Ugyanakkor a gyerekekhez is próbálok szólni. Már aktív teniszezőként is írtam, például a meccsek között, vagy amikor esőszünet volt, ezzel ütöttem el az időmet. Akkoriban azonban még nem volt önbizalmam megmutatni másoknak a szerzeményeimet.

Jól érzi magát Magyarországon?

Szeles: Számomra Budapest a világ egyik legszebb városa, mindig élvezem, amikor itt lehetek. Korábban építészetet tanultam, az itteni épületek lenyűgöznek. Ráadásul nagyon sok ismerősöm van errefelé, meglátogatom őket is. Hozzáteszem, a magyar gasztronómia fenomenális, imádom a helyi ételeket.

Láthattuk a Magyar Tenisz Napján, ahogy a gyermekekkel társalgott. Vannak hasonló élményei fiatalkorából?

Szeles: Hatéves voltam, amikor kimentem Újvidéken egy Davis-kupa-meccsre. A találkozót követően a francia Yannick Noah odajött hozzám, mondott néhány kedves szót, és odaadta az ütőjét. Hatalmas élmény volt számomra. Boldog vagyok, ha segíthetek, és inspirálhatom a gyermekeket.

Látszik, hogy szívesen beszélget a rajongóival, ám az is feltűnt, testőrök lesik minden mozdulatát. Az 1993-as késes támadást, amikor egy néző meccs közben megszúrta, gondolom, nem lehet elfelejteni...

Szeles: Túl vagyok rajta. Senki sem tudja megmondani, hogyan alakult volna a pályafutásom, ha nincs az a szörnyű eset... Apukám mindig azt tanácsolta, tekintsek előre, és próbáljam meg az élet pozitív oldalát nézni.

Gyötrik még az emlékek?

Szeles: Nagyon fiatal voltam, mindössze 19 éves, természetesen megviselt a támadás. Nincsenek rémálmaim, de a történteket sohasem lehet teljesen feldolgozni. Mindent megtettem a visszatérés érdekében, s mivel szerettem teniszezni, tudtam, nekem a pályán van a helyem.

Térjünk vissza a jelenbe. Figyelemmel követi a magyar teniszt? Mit gondol a legmagasabban jegyzett játékosunkról, Babos Tímeáról?

Szeles: Úgy látom, nagyon jó csapatot alkot az edzőjével, érződik, hogy egy hullámhosszon mozog vele. Timi most 23 esztendős, azt hiszem, évek múltán még jobb teniszező lehet belőle. Örülök neki, hogy párosban is játszik, azt gondolom, komoly sikerek várnak rá a jövőben. Nagyon drukkolok neki.(Blikk)

.
 

 

Megosztás

A nap idézete

"Amit erő és hatalom elvesz, azt idő és kedvező szerencse ismét visszahozhatják! De miről a nemzet félve, a szenvedésektől önmaga lemondott, annak visszaszerzése mindig nehéz és kétséges!"

/Deák Ferenc/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information