2020, szeptember 26, szombat
   
Betűméret

Hiába ígérte meg Orbán, a határon túliak mégsem nézhetik magyarul az EB-t

Továbbra sem érhető el ingyenesen a határon túli magyar területeken a budapesti közszolgálati televízió 4-es csatornája, amelyen anyanyelvünkön közvetítik az UEFA Európa Bajnokság mérkőzéseit. Pedig maga Orbán Viktor tett arra ígéretet, hogy megoldják a helyzetet. 

A Délvidék nagy részén ugyan a különböző kábeltévé szolgáltatóknál, így például a magyar lakta területeken nagy lefedettséggel rendelkező Sat-Trakt szolgáltató is bevette a műsorai közé az M4-et, de még így is rengeteg olyan délvidéki magyar háztartás maradt, ahol megfelelő szolgáltató híján nem szurkolhatnak magyar közvetítés mellett a nemzeti tizenegynek. 
 
Nem ezt ígérted Viktor 
 
Az ügy kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök még tavaly nyáron azonnali intézkedésre tett ígéretet, amelyet azonban nem tartott meg, így idén májusban a Jobbik nevében Szávay István kérte számon a közismerten labdarúgás szerelmes Orbánt. 
 
„Külhoni nemzettestvéreink a különböző világversenyeket, világ- és Európa-bajnokságokat, a műsorok kódolása miatt nem tudják magyar nyelven követni a televízióban. Még rosszabb a helyzet az olimpiai játékok esetében, ugyanis minden ország televíziója azt a versenyt adja épp, amelyen saját polgára érdekelt. Így például erdélyi nemzettársaink a magyar sportolók helyett a románok sikereiért izgulhatnak” – vázolta fel a problémát a Magyar Országgyűlésben Szávay István.
 
Akkor a jobbikos képviselő Orbán Viktor miniszterelnök tavaly nyáron elhíresült mondatát idézte, amely így hangzott: „Komoly kérdésnek tartom ezt az ügyet, Semjén Zsolt azonnal intézkedjen.” Szávay májusban arra is kíváncsi volt, hogy milyen előrelépések történtek az ügyben tavaly nyár óta, illetve lesz-e lehetősége az egész nemzetnek együtt ünnepelni a magyar sikereket.
 
Beszólni tud, intézkedni nem
 
A délvidéki magyar politikába is beleszóló, a Magyar Mozgalmat nemzetellenes kezdeményezésnek kikiáltó Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkárnak a problémamegoldó képessége már nem bizonyult olyan hatékonynak, mint a budapesti agitációi. 
 
Az államtitkár ugyanis még májusban is arról beszélt, hogy közel járnak a megoldáshoz és az EB-n már minden határon túli magyar számára elérhető lesz az M4 közvetítése. "Reményeink szerint foci Eb-n és az olimpián már együtt tudnak szurkolni az itthoni és külhoni magyarok" - mondta Potápi . Ez azonban nem így lett.  
 
Műszaki hiba miatt mégis látható volt a magyar-osztrák meccs
 
Noha kódolnia kellett volna az adását határon túlra az M4 tévécsatornának, technikai okok miatt mégis látható volt Romániában a labdarúgó Eb szerdai magyar-osztrák mérkőzése, erről már az erdélyi magyar sajtó számolt be, mint kiderült, gyakornokok hibáztak.
 
"Sajnos nem sikerült a megegyezés, bármennyire is törekedtünk rá előzetesen: nem rajtunk, a magyarországi médiaszolgáltatón múlt, hogy kódolatlanul adhassunk. A szlovák és a román fél az UEFA engedélye ellenére elállt az egyezségtől, tehát a legutóbbi meccset is kódolva kellett volna adnunk" - írta meg a Transindex kérdésére Kobza Miklós, az MTVA sajtóosztályának vezetője. 
 
Így nézheti a meccseket Délvidékről online, magyarul
 
Az M4 sport nem csak a TV-k képernyőjén, de online sem engedélyezi a meccsek követését a külhoniaknak. Azonban vannak olyan gyors és egyszerű megoldások, amelyekkel áthidalható a probléma, ebben segít a DélHír. Egy rövid, csupán párpercet igénylő folyamattal a Délvidékről is követni tudjuk a mérkőzéseket, és egyben buzdítani is a válogatottunkat a monitorok elől.
Ehhez csak egy kis program letöltése szükséges, mellyel már elérhetővé is válik az élő közvetítés. Ennek pontos lépésről-lépésre folyamatát IDE KATTINTVA ismerhetik meg. 
 
R. P.
 .   
Megosztás

A nap idézete

“A csorda halálos ellensége a rangsornak: ösztönösen az egyenlősítőt kedvelik: az erős egyénekkel szemben a csorda ellenséges, méltánytalan, mértéktelen, szerénytelen, pimasz, kíméletlen, gyáva, hazug, hamis, irgalmatlan, alattomos, irigy, bosszúvágyó.”

/Friedrich Nietzsche/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information