2020, szeptember 25, péntek
   
Betűméret

Felújítják a Diósgyőr stadionját Miskolcon

 
DVTK Stadion
Megújul a DVTK stadionja

Jelentős összegeket nyert az OTP Bank Ligában szereplő DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. és az utánpótláscsapatot fenntartó DVTK SE, így hamarosan megkezdődhetnek a diósgyőri stadion fejlesztési munkálatai.

Dudás Hunor ügyvezető igazgató bejelentése szerint a DVTK SE 247 672 163, a Diósgyőr FC Kft. 700 930 728 forint támogatást nyert el a társaságiadó-kedvezmény (TAO) program keretében - írja a dvtk.eu

Azt egyelőre még nem tudni, hogy pontosan mikor, de a honlap és a klubvezető tájékoztatása szerint hamarosan megindul a Diósgyőr stadionjának korszerűsítése. A centerpálya környékéről eltűnik majd a futópálya, a füves terület pedig a lelátó közvetlen közelébe kerül. A klub tervei szerint így egy hangulatos labdarúgó-stadion épül majd. Ráadásul magát a pályát is a lehető legkorszerűbb módon építik újjá, hiszen alsó csatornarendszert, fűtést és automatikus öntözőszerkezetet is kap.

Ezen kívül egy 20x40 és két 12x24 méteres műfüves pálya is épül, valamint egy füves edzőterület is kialakításra kerül a DVTK sportlétesítményében, amely szintén kap egy kisebb lelátót is. Ráadásul a klub a Miskolci Egyetemmel közösen egy nagypályát is építtet az Egyetemváros területén. Végül sportszerek vásárlására, edzőtáborozásra és sportszakemberek díjazására is jut majd a fenti összegekből.

"Mivel most kaptuk kézbe a döntést, nem tartható az eredetileg tervezett 2012 decemberi időpont és még korai bármit is mondani a munkálatok befejezési időpontjáról, de még a kezdésről is. Több aspektust is meg kell vizsgálnunk, például a versenynaptárt, hogy pontosan mikor kezdődjön jövőre a beruházás. A DVTK Edzőcentrum esetében nincsenek ilyen szempontok, ott szinte biztosan megindulnak tavasszal a munkálatok. Most már pontosan tudjuk, mennyi pénzre számíthatunk, ennek alapján kell véglegesíteni a korábban elkészült terveket, majd ezt követően következhet a hatósági engedélyek beszerzése. Párhuzamosan a tulajdonosoknak egyeztetniük kell a beruházások önrészéről, illetve realizálnunk kell a TAO-program keretében felhasználható összegeket. Utóbbiban továbbra is keressük és várjuk azon cégeket, amelyek részt szeretnének vállalni a diósgyőri labdarúgás felemelkedéséből" - mondta Dudás Hunor a beruházásokról.

(hatharom.hu)

Megosztás

A nap idézete

"Szépséget a békében, - hitet a háborúban, - vigaszt az összeomlásban, - reményt a hontalanságban.... Adhat-e valaki ennél többet Nemzetének?"

/Zászlós Zsóka/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information