2020, augusztus 07, péntek
   
Betűméret

Franciaországi és amerikai lakosok a Saul fia díjazottjai

Bár érkezésekor megtiltották az interjúkat, a budapesti Blikknek mégis sikerült elcsípnie a Hollywoodból hazatérő Nemes Jeles László rendezőt, akinek filmje, a Saul fia megkapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat.

A Los Angelesből hazatérő filmrendező négy bőrönddel landolt a Ferihegyi reptéren, ahol csak kevesen várták. Vele érkeztek a Laokoon Filmgroup gyártásában készült film producerei, Sipos Gábor és Rajna Gábor. Alig léptek ki a reptéri tranzitból, a magyar filmgyártás egyik legnagyobb sikerét elérő rendező kedvesen válaszolt a Blikk néhány kérdésére – bár látszott rajta, megviselte a hazaút az Egyesült Államokból. A lehető leggyorsabban szerettek volna eljutni az autójukig, hiszen Sipos már korábban elárulta, nem verik nagydobra érkezésük időpontját, hogy ne kelljen átverekedniük magukat az ünneplő tömegen.

„Innen a reptérről egyenesen hazamegyek, és igen elég fárasztó volt az út” – ismerte be nagyot sóhajtva a bulvárlapnak Nemes Jeles László, akin azért nem látszott az előző napok ünneplése. Az Oscar-díj átadását ugyanis hajnalig tartó parti követte, ahol a film főszereplője, Röhrig Géza Sylvester Stallonéval és Ben Affleckkel is készített közös fotókat. Röhrig egyébként nem jött Magyarországra, ő ugyanis New Yorkban lakik, ahol a hírek szerint egy temetkezési vállalatnál hullamosó. Két kicsi gyereke van jelenlegi amerikai feleségétől és két nagyobb az izraeli első feleségétől. Nemes Jeles Párizsban lakik, és az autója felé tartva azt is elárulta – nem is akar hazaköltözni. Pedig a világraszóló sikert elérő filmjére támogatást a magyaroktól kapott, és nem a franciáktól. „Nem jövök haza – jelentette ki mosolyogva. – Ott nőttem fel, minden odaköt, egyszerűen odahúz a szívem.” A 39 éves rendező apja Jeles András (született Hirsch) Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar színház- és filmrendező.

A Saul fiában fontos szerepet kapott Molnár Levente kolozsvári színészt, aki Nagybányán született, a román média eleve „román színészként” mutatta be, a csonka-magyarországiak szempontjából pedig ő is „külföldön él”.

itthon.ma nyomán T. T.

.

Megosztás

A nap idézete

"Felrázó példátok elátkoz minden gyáva lemondást, emberi nagyságotok a jövő forrása, dicsőséges tetteitek az életet jelentik."

/Otto Wöhler tábornok/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information