2020, július 03, péntek
   
Betűméret

Két újvidéki filmes kapta a Kós Károly Kollégium médiadíját

get_img?ImageWidth=488&ImageHeight=366&ImageId=48913Két újvidéki filmes szakember, Horváth Mihály és Póth Imre vehette át a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kós Károly Kollégiumának idei Média Díját Budapesten szerdán.

A két díjazott tíz éve alapította és azóta vezeti a délvidéki Zentán lévő Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium filmes műhelyét.

Galambos István, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. rádiós médiaszolgáltatási igazgatója, a kollégium elnöke a testület évzáró ülésén elmondta: az elismeréseket a nagy múltú délvidéki filmes hagyományok folytatásáért, az új filmes generációk kineveléséért adományozták egyhangú döntéssel Horváth Mihálynak és Póth Imrének.

Klemm József újvidéki médiaszakember, a kollégium tagja méltatásában elmondta: az 1947-ben született Horváth Mihály 1973-tól az újvidéki televízió operatőre, rendezője, majd a tájékoztatási műsorok főrendezője volt, és már akkor is foglalkozott televíziós szakemberek képzésével. Póth Imre 1937-ben született, szintén az újvidéki televíziónál dolgozott évtizedeken át, és a médiaoktatásban is részt vett.

A végeken élni nem könnyű. Újra és újra talpra állni, nem a dicsőségért, győzelemért, csak a folytatásért - emelte ki méltatásában a kollégium újvidéki tagja.

A film nem csak a tényeket, az időt is átmenti. A filmben az idő megállítható, visszafordítható, velünk marad, ami érték, tapasztalat, ember - fogalmazott Klemm József.

A két díjazott megköszönte az elismerést, majd bemutatták az általuk vezetett Bolyai Filmműhely első tíz évét összegző most megjelent kiadványt. A kamerával úgy kell bánni... című, fényképekkel gazdagon díszített kötet felidézi a műhely mindennapjait, rendezvényeit és a tanítványok számos díjazott alkotását.

Az MTVA Kós Károly Kollégiuma, a közmédia külhoni magyarsággal foglalkozó tanácsadó testülete három éve jött létre. Feladata figyelemmel kísérni a határon túl élők sokszínű megjelenítését, a külhoniak tájékoztatásának szempontjait, erősíteni a külhoni médiaműhelyek és a közmédia kapcsolatát. Az autonóm testületben minden elcsatolt nemzetrész képviselteti magát. A kollégium Média Díját évente adományozzák.(MTI)

 .     

Megosztás

A nap idézete

,,Az ember tervez, és tervez az ember egész életén keresztül, mind csak tervez. Ezt, meg azt. Mert szép az, tervezni. Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy. A tervezésről úgysem szokunk le soha. A tervezés maga az élet. Addig él az ember, amíg tervezni tud. Mikor már az sincs meg, akkor... hát nincsen igazam?"

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information