2020, július 07, kedd
   
Betűméret

Érkezik a szabadkai Winteretno

Interaktív bábelőadás, táncprodukció, musical, monodráma és vígjáték is várja a közönséget az idei Winteretno Fesztiválon, amelyet február 17. és 20. között rendez meg Szabadkán a Magyar Teátrumi Társaság a Népkör Magyar Művelődési Központtal közösen.

A Winteretno Fesztivált negyedik alkalommal szervezik meg, a gyermekprogramok és a színházi előadások most is ingyenesen látogathatók - közölték a szervezők pénteki szabadkai sajtótájékoztatójukon. 

A Winteretno alcíme: Színház van az én utcámban! A színházi előadások mellett azonban játszóházzal és farsangi mulatsággal is várják a közönséget. Mint Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság főtitkára az MTI-nek elmondta, idén is hasonló elvekre épült a program, mint a korábbi években: a helyi művészeti csoportok előadásait ötvözik az anyaországi produkciókkal. 

A programot ismertetve Szabó László elmondta, hogy az első estén a Népkör Magyar Művelődési Központ Róna táncegyüttesének Szerelem című előadását láthatja a közönség. 

A második nap délelőttje a legkisebbeké, amikor a Ramazuri Bábszínház Itt a király, hol a király című, Mátyás királyról szóló interaktív bábelőadását nézhetik meg. Este a Szolnoki Szigligeti Színház érkezik a Made in Hungária című előadás rövidített változatával, egy zenés egyveleggel Kertész Marcella és Dósa Mátyás előadásában.

A Ramazuri Bábszínház pénteken az Ördöngös mese című előadását játssza. Az este pedig ismét a felnőtteké, akik Tóth Auguszta önálló estjét tekinthetik meg. A Nemzeti Színház Hoztam valamit a hegyekből című előadása Mezei Mária tragikus életét mutatja be zenével, humorral, iróniával. 

A zárónapon a Szabadkai Gyermekszínház Mira Magyarországban című zenés, bábos monodrámáját láthatják a gyerekek Budanov Szloboda Márta előadásában, míg este a kecskeméti Katona József Színház Csoportterápiáján vehetnek részt az érdeklődők Cseke Péter rendezésében.

Szabó László kiemelte: nagyon jók a visszajelzések, "meggyökeresedett ez a fesztivál", a helyi közönség minden évben várja ezeket a programokat.

A Magyar Teátrumi Társaságnak ötven, magyarul játszó színház a tagja anyaországon belül és kívül. A szervezet több éve dolgozik sikeres magyarországi előadások határon túli bemutatásán.


MTI nyomán T. T.

.

Megosztás

A nap idézete

„E korba születtünk, és bátran kell a számunkra elrendelt utat végigjárni, más választásunk nincsen. Reménység és menekülés nélkül kitartani az elveszett poszton: ez a kötelességünk. Kitartani, mint a római katona, kinek csontjait ott találták Pompeji kapuja előtt, aki meghalt, mert a Vezúv kitörésekor elfelejtették felváltani. Ez az igazi nagyság, ez az igazi race! A becsületes halál az egyetlen, amit az embertől nem lehet elvenni.”

/Oswald Spengler/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information