2020, szeptember 22, kedd
   
Betűméret

Érkezik a szabadkai Winteretno

Interaktív bábelőadás, táncprodukció, musical, monodráma és vígjáték is várja a közönséget az idei Winteretno Fesztiválon, amelyet február 17. és 20. között rendez meg Szabadkán a Magyar Teátrumi Társaság a Népkör Magyar Művelődési Központtal közösen.

A Winteretno Fesztivált negyedik alkalommal szervezik meg, a gyermekprogramok és a színházi előadások most is ingyenesen látogathatók - közölték a szervezők pénteki szabadkai sajtótájékoztatójukon. 

A Winteretno alcíme: Színház van az én utcámban! A színházi előadások mellett azonban játszóházzal és farsangi mulatsággal is várják a közönséget. Mint Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság főtitkára az MTI-nek elmondta, idén is hasonló elvekre épült a program, mint a korábbi években: a helyi művészeti csoportok előadásait ötvözik az anyaországi produkciókkal. 

A programot ismertetve Szabó László elmondta, hogy az első estén a Népkör Magyar Művelődési Központ Róna táncegyüttesének Szerelem című előadását láthatja a közönség. 

A második nap délelőttje a legkisebbeké, amikor a Ramazuri Bábszínház Itt a király, hol a király című, Mátyás királyról szóló interaktív bábelőadását nézhetik meg. Este a Szolnoki Szigligeti Színház érkezik a Made in Hungária című előadás rövidített változatával, egy zenés egyveleggel Kertész Marcella és Dósa Mátyás előadásában.

A Ramazuri Bábszínház pénteken az Ördöngös mese című előadását játssza. Az este pedig ismét a felnőtteké, akik Tóth Auguszta önálló estjét tekinthetik meg. A Nemzeti Színház Hoztam valamit a hegyekből című előadása Mezei Mária tragikus életét mutatja be zenével, humorral, iróniával. 

A zárónapon a Szabadkai Gyermekszínház Mira Magyarországban című zenés, bábos monodrámáját láthatják a gyerekek Budanov Szloboda Márta előadásában, míg este a kecskeméti Katona József Színház Csoportterápiáján vehetnek részt az érdeklődők Cseke Péter rendezésében.

Szabó László kiemelte: nagyon jók a visszajelzések, "meggyökeresedett ez a fesztivál", a helyi közönség minden évben várja ezeket a programokat.

A Magyar Teátrumi Társaságnak ötven, magyarul játszó színház a tagja anyaországon belül és kívül. A szervezet több éve dolgozik sikeres magyarországi előadások határon túli bemutatásán.


MTI nyomán T. T.

.

Megosztás

A nap idézete

,,Az ember tervez, és tervez az ember egész életén keresztül, mind csak tervez. Ezt, meg azt. Mert szép az, tervezni. Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy. A tervezésről úgysem szokunk le soha. A tervezés maga az élet. Addig él az ember, amíg tervezni tud. Mikor már az sincs meg, akkor... hát nincsen igazam?"

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information