2020, július 13, hétfő
   
Betűméret

Márai művekből alkot színdarabot egy szerb rendező

Magyar, szerb és román rendezők dolgoznak az új évadban a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulatával, amely öt bemutatóra készül.

A 2015/2016-os évad első bemutatója október elején lesz, a Mucsi Zoltán nevével fémjelzett stúdióelőadás Vaszilij Szigarjev kortárs orosz drámaíró Guppi című szövege nyomán jön létre. A háromszereplős tragikomédia egy megfeneklett házasság utolsó, mindent eldöntő napjába enged betekintést.

Az évadban visszatér Temesvárra Puskás Zoltán, aki egy igazi világklasszissal, James Rado, Gerome Ragni és a zeneszerző Galt MacDermot világhírű musicaljét, a Hairt állítja színpadra várhatóan novemberben. Február közepén Radu Afrim román rendező által színpadra állított pszichológiai dráma temesvári változatát látatják az érdeklődők. 

A temesvári társulattal dolgozik Boris Liješević szerb rendező is, aki Márai Sándor szövegekből felépített előadás létrehozására készül.

Az évad utolsó nagytermi bemutatója Urbán András nevéhez kötődik. Az általa rendezett előadást - amelyben a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színművészei is közreműködnek - a 2016-os Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó első napján mutatják be.

A bemutatók mellett műsoron marad az elmúlt évad valamennyi előadása, a közönség táncszínházi előadásokat, egyéni esteket és külföldi társulatok produkcióit is láthatja. A színház Koldusopera című előadása szeptembertől decemberig több mint öt meghívást kapott egyebek mellett Gyergyószentmiklósra, Bukarestbe, Budapestre és a szerbiai Užicébe, de fesztiválmeghívást kapott a színház valamennyi műsoron levő gyerek- és bábelőadása is, így például Bukarestben, Nagyváradon, Ljubljanában, Szabadkán és Zágrábban is láthatók lesznek a temesvári színház előadásai.

MTI nyomán T. T.

.

Megosztás

A nap idézete

"Így készülünk szelíd háborúra, mindig magunkért, soha mások ellen, sót párolunk és vásznakat szövünk, s míg kisebbítnek, lassan megnövünk ..."

/Dsida Jenő/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information