2020, október 24, szombat
   
Betűméret

Kovács Elvira nem szereti az UÇK-t, de a szerb csetnikekkel nincs gondja?

Milosavljevic-elviraAhogyan arról a DélHír beszámolt a colmari fellebbviteli bíróság elutasította Szerbia kiadatási kérelmét, és szabadon engedte Ramush Haradinaj volt koszovói kormányfőt, a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UÇK) egykori vezetőjét.

Haradinajt január 4-én tartóztatták le Svájc és Franciaország határán Szerbia elfogatóparancsa nyomán, ugyanis Belgrádban háborús bűnökkel vádolják. A felmentés ellen Aleksandar Vučić miniszterelnök is tiltakozott és érthetetlennek nevezte a döntést. 

Eközben Strasbourgban a szerbiai Köztársasági Parlament delegációja kivonult az Európa Tanács üléséről, ezzel tiltakozva a Koszovói Felszabadítási Hadsereg egykori vezetőjének felmentése ellen, aki fegyverrel vívta ki a függetlenséget egy szerbiai nemzeti kisebbségnek, mindeközben pedig fittyet hányt a szerb nép nemzeti érdekeire.
 
A küldöttség közleménye szerint "A döntés a francia bíróság szégyene.".
 
 
A szerbiai delegáció tagjaként, a látványos kivonulási akciónak részese volt Kovács Elvira,  a Vajdasági Magyar Szövetség politikusa is.
 
Kovácsot (aki "valamiért" nem vette még fel férje, Voislav Milosavljević nevét - a szerk.) már kevésbé zavarja, hogy a pártja több községben is politikai koalícióban van olyan a Szerb Haladó Párthoz (SZHP) vagy épp a Szerb Radikális Párthoz (SZRP) köthető politikusokkal, akiket megvádoltak vagy pedig el is ítéltek háborús bűnök elkövetéséért. 
 
Így például Kovács Elvira az ellen sosem tiltakozott, hogy Zomborban a VMSZ hatalmi koalíciós partnerének, az SZHP helyi szervezetének elnöke az a Slobodan Stanić, akit a spliti megyei bíróság húsz évig tartó szabadságvesztésre ítélt, háborús bűnök elkövetéséért.

A VMSZ-el szövetséges politikus 1991-ben annak a félkatonai alakulatnak volt a tagja, amely a Potravlje dalmát faluban foglyul ejtett horvát katonákon kívül civileket is kivégzett. Mi több, a vád szerint Stanić saját kezűleg kínozta, lőtte le és dobta szakadékba Mirko Hrgović nevű foglyot.

L. K. 

.
 
Megosztás

A nap idézete

"A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, nem az, hogy szolgaságba süllyed, és hatalmasabb, nagyobb számú, erőszakosabb nép számára dolgoznia kell. Szolganépek lehetnek nagyok, a szegénység, a munka, a megalázás ellenére élhetnek magas sorsot. A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, hogy primitívvé válik, hogy eldobja magától a tudatos gondolkozást és tudatos gondolkozót, s ezzel a tudattalanság óceánjába merül, így válik csőcselékké, söpredékké züllik és oszlik fel, és elsüllyed oda, ahová az őserdő indiánjai, négerei és a tundrák eszkimói és az ausztráliai sivatag pápuái."

/Hamvas Béla/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information