2020, szeptember 28, hétfő
   
Betűméret

Új játékot játszik a VMSZ: "szembeszegül" Vučićék migrációs politikájával

a migrik es a VMSZOlvasóink egy része valószínűleg megismerkedett a VMSZ meglehetősen ellentmondásosra, sőt, igencsak képmutatóra sikeredett új közleményével, amelyben "szörnyűlködik", mert a koalíciós partnerei Szabadkán építenek házakat a migránsoknak.

A közleményben egyebek között ez áll:

"Az Európai Unió brüsszeli vezetésének szembe kell néznie a nemzetállamok megváltozott retorikájával és politikájával a migránskérdés vonatkozásában."

Ezt értjük. Ez a mondat amolyan kisebb benyalás Orbánék álnemzeti kormányának.  

"Az uniós csatlakozási folyamatban lévő Szerbiára azonban nem tekinthet úgy az Európai Unió, hogy annak állampolgáraira ráerőlteti a brüsszeli döntéshozók téves döntéseit - ennek a téves döntésnek a része lenne a Szabadkán, a menekültek számára építendő, legmodernebbül felszerelt és ellátott hat családi ház." - jegyzi meg a VMSZ.

Fontos kiemelni, hogy Pásztor pártját mindeddig nem zavarták az észak-bácskai befogadóközpontok. Továbbá hidegen hagyták a szabadkai buszpályaudvaron hónapokig tartózkodó illegális bevándorlók, akik pokollá tették a közelben élő polgárok életét. A VMSZ-t az sem izgatta különösebben, hogy a betolakodók pescsarai és kelebiai házakat rámoltak ki, és frászt hoztak az ottani, zömében magyar lakosságra. Pásztorék pártközleménye, felháborodása, tiltakozása akkor is elmaradt, amikor a migránsok kis híján megerőszakoltak egy kiskorú szabadkai magyar lányt. És még sokáig lehetne sorolni.

Mivel magyarázható a VMSZ hirtelen feltámadó "aggodalma"? Mint ismeretes, a VMSZ semmit sem tesz teljesen önzetlenül, politikai haszonszerzés szándéka nélkül.

Vučić kormányában mindenkinek megvan a pillanatnyi feladata és szerepe. A vezér például az egyik haladó csúcskádert vagy éppen koalíciós partnert azzal bízza meg, hogy játssza el az oroszpártit és uniószkeptikust, a másikat pedig azzal, hogy a liberális, EU-fanatikus propagandát nyomja. Maga Vučić pedig a disszonáns hangok közepette megszólal a "józan ész és a tolerancia nyelvén, kibékíti az ellentéteteket és azt az üzenetet közvetíti, hogy ő mindenkivel szót ért, megértést, békét és stabilitást biztosít".

Ami a migrációs politikát illeti, ugyanez a helyzet. Vulin és Ivanišević korlátlan, irracionális, abnormális lelkesedéssel fogadná be az összes bevándorlót (és persze elsősorban Észak-Bácskában helyezné el őket). Vučić nyilván úgy ítélte meg, nem ártana kicsit ellensúlyozni a migránsimádatot. A VMSZ-t találta alkamasnak erre a küldetésre. Pásztorék ezt persze szívesen teljesítik, hiszen újdönsült "bevándorlásellenes" erőként az eddiginél is jobban tetszenek majd Viktoréknak, sőt, talán még olyan délvidéki átlagpolgárok is akadnak, akik elhiszik, hogy a VMSZ komolyan gondolja, azt, ami a közleményében áll.

A végén pedig Vučić ismét talál majd egy kompromisszumos megoldást. Például hat migránsház helyett három építését rendeli el Szabadkán. Vagy valami hasonlót.

Végezetül íme még egy kis idézet a VMSZ közleményéből: "A megválasztott politikusnak az a dolga, hogy az állampolgárokért küzdjön elsősorban, az ő megélhetésüket mozdítsa elő, állítsa meg a fiatalok és középkorúak elvándorlását.".

Vajon a VMSZ-es politikusok milyen eredményeket mutattak fel ezen a téren?

K. P.

.

Megosztás

A nap idézete

„E korba születtünk, és bátran kell a számunkra elrendelt utat végigjárni, más választásunk nincsen. Reménység és menekülés nélkül kitartani az elveszett poszton: ez a kötelességünk. Kitartani, mint a római katona, kinek csontjait ott találták Pompeji kapuja előtt, aki meghalt, mert a Vezúv kitörésekor elfelejtették felváltani. Ez az igazi nagyság, ez az igazi race! A becsületes halál az egyetlen, amit az embertől nem lehet elvenni.”

/Oswald Spengler/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information