2020, május 28, csütörtök
   
Betűméret

Új játékot játszik a VMSZ: "szembeszegül" Vučićék migrációs politikájával

a migrik es a VMSZOlvasóink egy része valószínűleg megismerkedett a VMSZ meglehetősen ellentmondásosra, sőt, igencsak képmutatóra sikeredett új közleményével, amelyben "szörnyűlködik", mert a koalíciós partnerei Szabadkán építenek házakat a migránsoknak.

A közleményben egyebek között ez áll:

"Az Európai Unió brüsszeli vezetésének szembe kell néznie a nemzetállamok megváltozott retorikájával és politikájával a migránskérdés vonatkozásában."

Ezt értjük. Ez a mondat amolyan kisebb benyalás Orbánék álnemzeti kormányának.  

"Az uniós csatlakozási folyamatban lévő Szerbiára azonban nem tekinthet úgy az Európai Unió, hogy annak állampolgáraira ráerőlteti a brüsszeli döntéshozók téves döntéseit - ennek a téves döntésnek a része lenne a Szabadkán, a menekültek számára építendő, legmodernebbül felszerelt és ellátott hat családi ház." - jegyzi meg a VMSZ.

Fontos kiemelni, hogy Pásztor pártját mindeddig nem zavarták az észak-bácskai befogadóközpontok. Továbbá hidegen hagyták a szabadkai buszpályaudvaron hónapokig tartózkodó illegális bevándorlók, akik pokollá tették a közelben élő polgárok életét. A VMSZ-t az sem izgatta különösebben, hogy a betolakodók pescsarai és kelebiai házakat rámoltak ki, és frászt hoztak az ottani, zömében magyar lakosságra. Pásztorék pártközleménye, felháborodása, tiltakozása akkor is elmaradt, amikor a migránsok kis híján megerőszakoltak egy kiskorú szabadkai magyar lányt. És még sokáig lehetne sorolni.

Mivel magyarázható a VMSZ hirtelen feltámadó "aggodalma"? Mint ismeretes, a VMSZ semmit sem tesz teljesen önzetlenül, politikai haszonszerzés szándéka nélkül.

Vučić kormányában mindenkinek megvan a pillanatnyi feladata és szerepe. A vezér például az egyik haladó csúcskádert vagy éppen koalíciós partnert azzal bízza meg, hogy játssza el az oroszpártit és uniószkeptikust, a másikat pedig azzal, hogy a liberális, EU-fanatikus propagandát nyomja. Maga Vučić pedig a disszonáns hangok közepette megszólal a "józan ész és a tolerancia nyelvén, kibékíti az ellentéteteket és azt az üzenetet közvetíti, hogy ő mindenkivel szót ért, megértést, békét és stabilitást biztosít".

Ami a migrációs politikát illeti, ugyanez a helyzet. Vulin és Ivanišević korlátlan, irracionális, abnormális lelkesedéssel fogadná be az összes bevándorlót (és persze elsősorban Észak-Bácskában helyezné el őket). Vučić nyilván úgy ítélte meg, nem ártana kicsit ellensúlyozni a migránsimádatot. A VMSZ-t találta alkamasnak erre a küldetésre. Pásztorék ezt persze szívesen teljesítik, hiszen újdönsült "bevándorlásellenes" erőként az eddiginél is jobban tetszenek majd Viktoréknak, sőt, talán még olyan délvidéki átlagpolgárok is akadnak, akik elhiszik, hogy a VMSZ komolyan gondolja, azt, ami a közleményében áll.

A végén pedig Vučić ismét talál majd egy kompromisszumos megoldást. Például hat migránsház helyett három építését rendeli el Szabadkán. Vagy valami hasonlót.

Végezetül íme még egy kis idézet a VMSZ közleményéből: "A megválasztott politikusnak az a dolga, hogy az állampolgárokért küzdjön elsősorban, az ő megélhetésüket mozdítsa elő, állítsa meg a fiatalok és középkorúak elvándorlását.".

Vajon a VMSZ-es politikusok milyen eredményeket mutattak fel ezen a téren?

K. P.

.

Megosztás

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information