2020, október 26, hétfő
   
Betűméret

A magyarellenes nyelvrendőrség megálmodója is bólogatott, mikor Pásztor a remek szerb-magyar viszonyokról beszélt

vmsz-magyarellenesA Szerb Haladó Párt összegyűjtötte és átadta az Aleksandar Vučić köztársasági elnökjelöltségéhez szükséges aláírásokat, összesen 59 ezret.

A haladók szövetségesei is jelen voltak a Köztársasági Választási Bizottság épületében, így Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is, aki sajtótájékoztatót is tartott, ahol elmondta, hogy azért jelent meg személyesen, hogy támogassa barátját Aleksandar Vučićot és megmutassa, milyen sok vajdasági magyar támogatta aláírásával.

Pásztor szerint az elmúlt száz évben nem volt ilyen jó a szerb-magyar viszony. 

Pásztor nyilatkozata közben a VMSZ elnöke mögött ott állt Milenko Jovanov, az SZHP alelnöke, aki magyarellenes intézkedéseiről vált ismerté Délvidéken. Pásztor szavaira pedig még Jovanov is bólogatva húzott egyet a száján. 

A két nemzet közötti remek viszonyokon bólogató politikus neve a magyarság körében akkor vált ismerté, amikor 2004-ben bejelentette: „nyelvi őrjáratot” alakít, amelynek célja az lesz, hogy a délvidéki magyarokat vegzálja, különösen Bácska északi részén, ellenőrizve a magyar nemzetiségű polgárokat, akik nem beszélik megfelelően a szerb nyelvet.
 
"Megfogjuk vizsgálni mennyire beszélik a magyarok Szerbiában a szerb nyelvet, hogy ne fordulhasson elő az, hogy egyes településeken a szerbül beszélőket nem értik meg a helyi lakosok" - mondta Jovanov, majd hozzátette, hogy tud olyan településről, ahol senki sem beszél szerbül. Majd kihangsúlyozta, hogy kötelezővé tenné, hogy mindenki beszélje a szerb nyelvet. (Vajon Koszóvóban beszél már minden szerb albánul? - a szerk.)
 
A hungarofób és gyűlöletszításra is alkalmas kijelentések miatt a politikus azonban felfelé bukott, hiszen a szélsőséges kijelentései után elhagyva korábbi pártját beállt a haladókhoz, ahol már a párt alelnöke. A magyarellenes politikusról nemrégiben maga Aleksandar Vučić miniszterelnök is kiemelte:  Jovanov olyan, mint egy "fiatal oroszlán", amely ifjúkori önmagára emlékezteti. Ebben pedig van is igazság, hiszen Vučić ugyanúgy soviniszta kijelentéseiről volt ismert ifjú korában, mint a tartományi képviselőházba frissen megválasztott nagykikindai születésű Milenko Jovanov.
 
A politikusnak máig vannak "meredek" megnyilvánulásai, így például a politikai ellenfeleit simán csak parazitáknak nevezte, illetve lelkes híve Szerbia folyamatos fegyverkezésének, amely szerinte az ország védelmét szolgálja. 
 
Amíg ilyen magyarellenes intézkedésekről ismert politikusok bólogatnak egyetértően Pásztor István szerb-magyar viszonyokat istenítő szavaira, addig talán magyarázni sem kell, hogy mi a baj a délvidéki magyar politikával, annak érdekérvényesítésével és miért döntenek tömegek inkább úgy, hogy elhagyják a szülőföldjüket. 
 
R. P.
.
 
Megosztás

A nap idézete

"Mindenfelé keressük a magyar nemzetet; kinn Ázsiában, fenn a Jeges-tengernél, hátul az őshistóriában, magasan a fényes rangúaknál, csak ott nem keressük, ahol van: körülöttünk és a mai napon."

/Jókai Mór/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information