2020, szeptember 20, vasárnap
   
Betűméret

Hatszoros áron vásárolt székházat a VMSZ?

korrupcillusztrAhogy arról portálunk már beszámolt Pásztor István pártja nemrégiben új székházat vásárolt magának. A 405 négyzetméteres épület rekordáron 1,2 millió euróért került a VMSZ birtokába és ott a pártszékház mellett a Magyar Nemzeti Tanács és a Prosperitati Alapítvány is helyet kap majd.

A vásárlást egyébként a VMSZ pártalapítványa a Bíró Károly Alapítvány (BKA) bonyolította le. A szervezet ezidáig csak kisebb összegekkel rendelkezett, így például tavaly a BGA regionális pályázatán a Bíró Károly Alapítvány 400 ezer forintot nyert el, ebből 250 ezret "működési költségeinek a támogatása" jogcímen. Azonban ez az összeg még igen messze van attól a milliós tételtől, amelyből most az ingatlant megvásárolták. Kérdés hát, hogy hogyan "termelte" ki a BKA a szükséges anyagi forrásokat? 

Az alapítvány ügyvivője egyébként Nagy Miklós, igazgató bizottsági tagjai pedig: Pásztor István, Fremond Árpád, Kovács Elvira, Ceglédi Rudolf és Dudás Károly.

A Bíró Károly Alapítvány és Pásztorék 

Érdekesség, hogy a BKA tavaly nyáron egy "Hogy működik az EU?" elnevezésű két napos tanácskozást tartott Újvidéken, az Európa Kollégiumba. A programra elméletileg bárki jelentkezhetett, ám szinte kivétel nélkül csak a VMSZ IF tagjai vehettek részt rajta. Nem is csoda, hiszen a jelentkezők egy ingyenes budapesti és brüsszeli "szakmai" úttal is gazdagodtak. 

"Véletlen egybeesés", hogy a szerencsés, Brüsszelbe is kiutazó IF-es fiatalok között ott volt Pásztor István fia is. Nem, nem Pásztor Bálint, hanem öccse, Pásztor Ábel, aki egyébként Deli Andor VMSZ/Fidesz-es európai parlamenti képviselő asszisztense. Így őt gyakorlatilag a munkahelyére utaztatta ki az apja pártalapítványa, az apja pártja által pozícióba juttatott pártpolitikushoz.

vmsz-if-bir-karoyl-alap

 A Bíró Károly Alapítvány "nyitott" pályázatában részt vevő VMSZ IF tagok és Pásztor Ábel a budapesti reptéren, útban Brüsszelbe.

Túlárazás? Mutyiszag? 

A DélHír Portálnak nyilatkozott egy, a szabadkai ingatlan viszonyokat jól ismerő szakember, aki több érdekességre is felhívta a figyelmünket. 

"Az épület korábban Zoran Francišković vállalkozó tulajdona volt, a szabadkai Panongrad építkezési vállalat igazgatójáé, aki még 2009-ben gyanús körülmények között lett öngyilkos. Állítólag fejbe lőtte magát a Galleria Szálloda VIP termében. Azt viszont tudni kell, hogy a VMSZ állandóan ezzel a céggel szokott építtetni, vagyis régóta gyümölcsöző a párt és a cég kapcsolata. Mindenesetre többekben felmerülhet a kérdés, hogy minden szabályos volt-e az ingatlan megvásárlásánál, az alapítvány milyen forrásból szerzett ennyi pénzt, és nem történt-e túlárazás vagy esetleg pénzmosás? Főleg annak tudatában érdemes feltenni ezeket a kérdéseket, hogy Szabadka központjában most 400-500 eurós négyzetméterenkénti árak vannak, ehhez képest a VMSZ pártalapítványának 3000 ezer eurós négyzetméterenkénti áron sikerült székházat vásárolnia." - mondta el a lapunknak nyilatkozó szakértő. 

Az 1,2 milliós összeget annak függvényében is érdemes megvizsgálni, hogy a VMSZ által is megszavazott szerbiai költségvetés 2017-ben 245 millió dinárt látott elő a Nemzeti Tanácsok munkájára és ebből a Magyar Nemzeti Tanács 60 millió dinár támogatást kap. Ami azt jelenti, hogy a pártszékházra elvert pénzből két évig működhetne a Magyar Nemzeti Tanács teljes hivatala, de azt akár ösztöndíjakra, helyben maradást elősegítő programokra vagy más a magyarság sorsát szolgáló feladatokra is fellehetett volna használni. Ehhez képest a magát felelős politikai pártként aposztrofáló VMSZ úgy érezte, hogy ebből az "Atlasz hegynyi pénzből" inkább pártszékházat vesznek saját kényelmük szolgálatára és az urizási igényük kielégítésére. 

R. P. 

.
 
Megosztás

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information