2020, szeptember 28, hétfő
   
Betűméret

A Magyar Szó igazgatója szerint a délvidéki magyarok "divatból" vándorolnak el

Csütörtökön tartotta legutóbbi ülését a Magyar Nemzeti Tanács. A tanácskozás során a pénzügyi tervek és a beszámolók elfogadásáról döntöttek a küldöttek. 

Az ülésen előterjesztették az MNT által társ alapított (és a szakmai szervezetek közül csak a VMSZ pártközlönyeiként emlegetett) médiaházak jelentéseit is.
 
Így Ökrész Rozália, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatója is beszélt a lap tavalyi eredményeiről. 
A beszámolójában Ökrész kifejtette, hogy a Magyar Szó igyekezett bemutatni azokat a helyi magyarokat, akik itthon igyekeznek boldogulni. Szerinte ez azért volt kiemelten fontos, mert a délvidéki magyarságnak szinte már "divathóbortjává" vált, hogy elvándorolnak a szülőföldjükről. 
"A lapban közölt írások azt igyekeztek bemutatni, hogy a már szinte divattá váló elköltözés helyett, sokan itthon keresnek és találnak megoldást családjuk boldogulására.” - mondta el Ökrész, az MNT ülésén. 
 
okresz-rozalia-kivandorlas-magyar-szo
Nem először hallani hasonló véleményeket. Az Ökrész által igazgatott lapban a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Pásztor István beszélt arról, hogy a délvidéki magyaroknak "büdös a munka"  és ezért mennek külföldre. 

– Ha az igazi véleményemet kellene kimondanom, nem nagy sikert aratnék azokkal a mondatokkal. Tény az, hogy jórészt a megélhetés miatt vándorolnak ki az emberek, de bizony azt is látni kell, hogy ott olyan munkákat vállalnak el, amelyeket itthon hetykén visszautasítanak. 

Vagyis, Pásztor szavai szerint olyan munkát vállalnak el a délvidéki magyarok nyugaton, ami itthon esetleg "büdös lett volna nekik", és emiatt (Pásztor szavai szerint) "hetykén" elutasítják azokat. Magyarán, a VMSZ elnöke az okokat nem abban látja, hogy a délvidéki magyarok tömegei a létminimum alatti mélyszegénységben élnek. 

Így aztán nem meglepő, hogy Ökrész Rozália, aki egyébként korábban többször indult már a választásokon a VMSZ színeiben, (így például 2014-ben a párt köztársasági képviselőjelöltjei között is szerepelt) azonos véleményen van Pásztor Istvánnal. 
 
A legnagyobb vajdasági, magát magyarnak mondó párt vezetője és az egyetlen magyar nyelven megjelenő szerbiai napilap igazgatója tehát közös véleményen van az elvándorlásával kapcsolatban, de kérdés, hogy ebben a kérdésben hogyan vélekednek azok a délvidéki magyarok, akik külföldre kényszerültek? 
 
Ha Önnek van véleménye és szeretne üzenni a saját "divathóbortjáról" vagy "hetykeségéről", akkor küldje el véleményét a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  drótpostacímre. 
 
R. P. 

.
 
 
Megosztás

A nap idézete

"Felrázó példátok elátkoz minden gyáva lemondást, emberi nagyságotok a jövő forrása, dicsőséges tetteitek az életet jelentik."

/Otto Wöhler tábornok/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information