2020, július 15, szerda
   
Betűméret

A Magyar Szó igazgatója szerint a délvidéki magyarok "divatból" vándorolnak el

Csütörtökön tartotta legutóbbi ülését a Magyar Nemzeti Tanács. A tanácskozás során a pénzügyi tervek és a beszámolók elfogadásáról döntöttek a küldöttek. 

Az ülésen előterjesztették az MNT által társ alapított (és a szakmai szervezetek közül csak a VMSZ pártközlönyeiként emlegetett) médiaházak jelentéseit is.
 
Így Ökrész Rozália, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatója is beszélt a lap tavalyi eredményeiről. 
A beszámolójában Ökrész kifejtette, hogy a Magyar Szó igyekezett bemutatni azokat a helyi magyarokat, akik itthon igyekeznek boldogulni. Szerinte ez azért volt kiemelten fontos, mert a délvidéki magyarságnak szinte már "divathóbortjává" vált, hogy elvándorolnak a szülőföldjükről. 
"A lapban közölt írások azt igyekeztek bemutatni, hogy a már szinte divattá váló elköltözés helyett, sokan itthon keresnek és találnak megoldást családjuk boldogulására.” - mondta el Ökrész, az MNT ülésén. 
 
okresz-rozalia-kivandorlas-magyar-szo
Nem először hallani hasonló véleményeket. Az Ökrész által igazgatott lapban a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Pásztor István beszélt arról, hogy a délvidéki magyaroknak "büdös a munka"  és ezért mennek külföldre. 

– Ha az igazi véleményemet kellene kimondanom, nem nagy sikert aratnék azokkal a mondatokkal. Tény az, hogy jórészt a megélhetés miatt vándorolnak ki az emberek, de bizony azt is látni kell, hogy ott olyan munkákat vállalnak el, amelyeket itthon hetykén visszautasítanak. 

Vagyis, Pásztor szavai szerint olyan munkát vállalnak el a délvidéki magyarok nyugaton, ami itthon esetleg "büdös lett volna nekik", és emiatt (Pásztor szavai szerint) "hetykén" elutasítják azokat. Magyarán, a VMSZ elnöke az okokat nem abban látja, hogy a délvidéki magyarok tömegei a létminimum alatti mélyszegénységben élnek. 

Így aztán nem meglepő, hogy Ökrész Rozália, aki egyébként korábban többször indult már a választásokon a VMSZ színeiben, (így például 2014-ben a párt köztársasági képviselőjelöltjei között is szerepelt) azonos véleményen van Pásztor Istvánnal. 
 
A legnagyobb vajdasági, magát magyarnak mondó párt vezetője és az egyetlen magyar nyelven megjelenő szerbiai napilap igazgatója tehát közös véleményen van az elvándorlásával kapcsolatban, de kérdés, hogy ebben a kérdésben hogyan vélekednek azok a délvidéki magyarok, akik külföldre kényszerültek? 
 
Ha Önnek van véleménye és szeretne üzenni a saját "divathóbortjáról" vagy "hetykeségéről", akkor küldje el véleményét a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  drótpostacímre. 
 
R. P. 

.
 
 
Megosztás

A nap idézete

„Tévedés azonban azt gondolni, hogy aki kitart magyarsága mellett, azt mindenki elhagyja. Nem mindenki. Először is vagyunk már néhányan, ha szétszórtan is, de szellemileg csoportba verődve, akik nem hagyjuk cserben sem egymást, sem a magyar ügyet. Másodszor pedig, ami a legfontosabb: az Úristen sem hagy el, hanem mellettünk van!”

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information