2020, október 24, szombat
   
Betűméret

Mutyiszag: Csillagászati összegbe került az VMSZ új székháza

,,Magyarok vásárolták meg a legdrágább házat Szerbiában?" - ezzel a címmel számol be a novosti.rs arról az értesüléséről, miszerint csillagászati összegért, 1,2 millió euróért kelt el a Fasizmus áldozatainak tere 9-es szám alatt álló épület.

A négyszáz négyzetméteres épület - a lap információi szerint - a Magyar Nemzeti Tanács és a Prosperitati Alapítvány székhelye lesz majd.
 
vmsz-szekhaz
 
De az épület egyben a Vajdasági Magyar Szövetség székháza is, amelyet Pásztor István tavaly már fel is avatott és pártja a karácsonyi fogadását is itt tartotta már. Akkor jelentették be, hogy a jelenlegi székházuk, amely az MNT és a Szekeres László Alapítvány mellett a Pannon RTV-nek is helyet adott, ezentúl mint központi médiaház fog működni. A terveik szerint ott azok az MNT alapítású médiumoknak lesz a szerkesztősége, amelyeket a szakmai szervezetek közül többen eddig is csak mint a VMSZ pártközlönyeit emlegettek.
 
A Juhász Bálint VMSZ-es politikus által igazgatott Prosperitati Alapítvány ezidáig a Concordia Minoritatis Hungaricae, vagyis Bús Ottó VMSZ elnökség tag által vezetett CMH iroda szabadkai központjában volt bejelentve, a Novosti szerint most ők is összebútoroznak a VMSZ-el.
 
Amennyiben a lap értesülései helyesek és valóban 1,2 millió eurót költöttek a VMSZ, MNT és Prosperitati Alapítvány új székházának megvásárlására, akkor felmerül az a kérdés is, hogy honnan volt ennyi pénzük? Hiszen a szabadkai Szent Teréz székesegyház szomszédságába beköltöző három új lakó közül mindannyian az adófizetők, vagyis közpénzből tartják fenn magukat. Arra pedig nem emlékeznénk, hogy gazdaságfejlesztési célokra szánt magyar közpénz milliárdok között pártszékház vásárlás is szerepelt volna, persze az is lehet, hogy csak nem elég alaposan olvastuk el a Vajdasági Magyar Közösségek Terület- és Gazdaságfejlesztési Stratégiáját, és annak apró betűs részeiben a pártfinanszírozásról is szó esik.
 
Mutyilista, mutyiszag
 
A magyar állam (mostanra 65 milliárdnyira duzzadt) gazdaságfejlesztési programjának folyósítása előtt már egy kiszivárgott és "mutyilista" néven ismerté vált dokumentum borzolta fel a kedélyeket a délvidéki magyar közéleten belül. A lista hitelességét maga Pásztor István is elismerte, mint ahogy azt is, hogy azt személyesen Orbán Viktornak adta át. A listán előre megnevezett személyek és vállalkozók nevei és konkrét pénzösszegek szerepeltek.
 
Hogy az MNT, a Prosperitati és a VMSZ összefonódik, azt már régóta tudjuk. Azzal is tisztában vagyunk, hogy az Orbán-kormány iszonyatos mennyiségű pénzekkel támogatja a VMSZ-t és az MNT-t is, mondván, általuk a Délvidék magyarságát segítik.
 
Egy párt boldogulása nem azonos a magyarság boldogulásával
 
De talán érdemes lenne megnézni, mire költik az anyaországi pénzeket! Pártszékházra, a kivagyiságuk bizonyítására és mérhetetlen habzsidőzsire. Vajon kell ez a nagy flancolás a délvidéki, elszegényedett magyarságnak? Jobban megy majd a sorsa attól, hogy az MNT és a Pásztor vezette VMSZ tagjai és szekértolói ilyen őrülten drága épületben tengetik majd a napjaikat?
 
Erre nincsenek szavak. Ahelyett, hogy azt a több mint 1 millió eurót ténylegesen az itteni magyarságra, annak kulturális életére, oktatására stb. fordították volna, a saját kényelmüket keresve híznak, akárcsak a tömött libák. Ha Orbán továbbra is ilyen jól tartja őket, bizony nagyra nő a májuk, annyi szent…
 
R. P. / M. Z.
 
.
 
 
Megosztás

A nap idézete

„Mindenkinek a maga helyén vannak kötelességei és bármilyen kicsinyek legyenek azok, fontos, hogy jól végezzük azokat."

/Teleki Pál/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information