2020, október 24, szombat
   
Betűméret

A haladók után már Šešeljt is mosdatják a VMSZ ifjú firkászai?

b_240_180_16777215_0_https___i0.wp.com_szabadmagyarszo.com_wp-content_uploads_2017_02_cor.jpg_resize=800,556A jelek szerint a vajdasági magyarság legerősebb pártja kész minden feltétel nélkül a Szerb Haladó Párt elnökjelöltjét támogatni az előttünk álló választáson. Miután Pásztor István pártelnök erre vonatkozó első megnyilvánulása és megállapítása, miszerint Tomislav Nikolić jó elnök volt a vajdasági magyarok számára, olyan negatív ellenszéllel találkozott, amilyen ritkán tapasztalható a vajdasági magyarság körében, most a párt lépésenként próbálja lenyomni a torkunkon saját döntését és nyilván rábírni a szavazókat, hogy támogassák a haladó jelöltet. A szerecsenmosdatás a párt által működtetett Jereváninak gúnyolt blogon vette kezdetét, ahol Kisebbségi politikai alternatíva címmel született egy szöveg. Ez hemzseg az olyan csúsztatásoktól, amelyekkel madárnak nézik a magyar embert és igyekeznek rávezetni, hogy ő igazából szereti a radikálisokat haladókat.

A szerző többek között azt írja, hogy „ha az Európai Uniónak megfelelő tárgyalópartnerei, ha az anyaországunk irányába elkötelezettek és a részükről a vajdasági magyarság irányában is létezik egy politikai korrektség, akkor a vajdasági magyar embernek sem kellene a közelmúlt árnyaiban keresnie az ellenszenve eredőjét, a politika elvégre nem csupán az érzelmekről, sokkal inkább az érdekekről szól.”

Vajon miféle politikai korrektségről beszélünk? Arról, hogy a legerősebb szerb párt a Szabadkai Népszínház igazgató bizottsága éléről úgy penderítették ki Újhelyi Ákost, hogy erről sem az érintettet, sem a pártot nem tájékoztatták? Vagy arról, hogy a magyar többségű önkormányzatokban sorra ülnek bele haladó káderek olyan fotelekbe, ahonnan ezzel magyar embereket túrnak ki? Esetleg azzal, hogy Zentán azt terjesztik, hogy a VMSZ alkalmatlan, ezért személyesen Vučićnak köszönhető, hogy egyáltalán van fűtés?

A fenti idézet másik érdekes pontja pedig a „közelmúlt árnyai”. A haladók nemrégiben indították el emlékezetes vonatukat Koszovó irányába és folyamatosan katonai beavatkozással fenyegetőznek. Hágában háborús bűnök miatt jogerősen elítélt egykori katonatiszttel tartanak lakossági fórumokat, amelyek egyikén Béskán a tiltakozókat összeverték és azóta is halálosan fenyegetik és akkor Bosznia destabilizációjáról, a Horvátországnak történő üzengetésekről még nem is beszéltünk. Ezek bizony nem a közelmúlt árnyai, hanem a jelenben történnek. És ide kívánkozik a visszatérő „volt szerb radikálisok” frázis is. Belgrádban nyílt titok, hogy Vučićék Šešeljjel egyfajta meg nem támadási megállapodást kötöttek és ennek alapján nem kellene meglepődni, ha hamarosan a két párt egyesülne. A fentiek alapján pedig nem volt, hanem jelenleg is szerb radikálisokról beszélhetünk. Az megvan, hogy a kisebbségek ellen uszító, nagykövetséget felgyújtó, utcán randalírozó 1389 nevű szervezet volt szóvivője, akit a bíróság is elítélt, a minapig a kormány alkalmazásában állt?

A szöveg csúcsa azonban mégiscsak az, ahol a haladókat védő szerző személyesen Šešeljt kívánja kissé megmosdatni, noha annak erre semmi igénye sincs.

Mint írja: „Ez utóbbi állítás pedig teljességgel hamis, mert a Šešelj vezette radikálisok ilyen „nagyvonalú” ígéretet soha sem tettek; Magyarzó Pistike mondta csupán, hogy majd a vajdáéktól a magyarok egy, a szlovákok pedig majd kettő szendvicset kapnak, amikor majd elzavarnak minket – az előttünk álló távolság miatt.” (Három „majd” egy mondatban kicsit túlzás.)

Ezek szerint igazából nem is a radikálisok a felelősek számos múltbéli történésért, hanem maga Magyarzó Pistike?

Talán Magyarzó Pistike uszított a horvátok, bosnyákok, albánok, magyarok ellen?

Talán Magyarzó Pistike volt tájékoztatási miniszter és hozott olyan törvényt, amelynek alapján ellenzéki lapok szűntek meg?

Talán Magyarzó Pistike üldözte el Herkócáról a horvátokat?

Talán Magyarzó Pistike szervezett önkéntes félkatonai alakulatokat, amelyek lerombolták és kirabolták a horvát településeket?

Talán Magyarzó Pistike lövette Szarajevót, működtetett fogolytáborokat és gyilkolt meg nyolcezer bosnyákot Srebrenicán?

Talán Magyarzó Pistike mondta azt, hogy egyáltalán nem sajnálja Zoran Đinđićet?

Talán Magyarzó Pistike húzott símaszkot tavaly áprilisban, zárt be embereket egy épületbe és döntött le buldózerrel egy egész negyedet?

Akkor talán Magyarzó Pistikét kellene támogatni az elnökválasztáson is.

Ő legalább a miénk.

Szabad Magyar Szó nyomán HC

(Karikatúra: Predrag Koraksić Corax)

Megosztás

A nap idézete

"Ha az idegen hódít, kiszakít, megrabol, megsemmisít: az szeretet, békítés. De ha én az ezer halál felé taszított, meglopott, megcsalt, a nyomorúság ezer szorításában vergődő magyarság védelmére mozdulok: az gyűlölet."

/Szabó Dezső/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information