2020, október 30, péntek
   
Betűméret

„Öntsünk tiszta vizet a szabadkai migránspohárba!”

migikA VMDK közleménye:

Mindennapjaink csendjét hirtelen megtörte a szabadkai magyar párt alapszervezetének irománya miszerint támogatják a polgárok tiltakozását és támogatják azt az aláírásgyűjtést, amely a szabadkai migránslakások építését kifogásolja. Tessék-lássék módon még ők is aláírások gyűjtésébe kezdtek. A hírek szerint kb. 3700 szabadkai alá is írta a petíciót. Majd a részükről ismét csend következett.

Gondolták, mi megtettük a miénket, adtunk a népnek egy gumicsontot, de a belgrádi királynak is kedvezünk  mert az ügyet nem vittük tovább. De az ördög, vagy ebben az esetben Maglai & Co nem alszik!

A mutyilistásoknál szokatlan és pimasz módon, saját gondolattal vezérelve - ami nem dívik a szabadkai magyar pártnál - élvén a képviseleti demokrácia jogával, indítványozták a szabadkai Városi Képviselő-testület (VKT) összehívását és a fajsúlyos kérdés megvitatását! Sőt! Még azt is kérték, hogy a VKT ne engedélyezze a migránsok elhelyezését Szabadkán, ne épülhessenek lakások az elhelyezésükre. Hallatlan!   
   
Sebtében ki is adtak egy ideges közleményt amiben bírálták azokat akik húsba vágó módon oldanák meg a migránsok betelepítését. Közben ki is szólt a tudatalattiuk és elismerték a szemfényvesztést, mert nem is a város dönti el, hanem a köztársasági kormány!

És itt jövünk a lényeghez! Kedves atyafik, ki is ül ott abban a köztársasági kormányban? Ki van a hatalomban Belgrádban, Újvidéken és Szabadkán? Ki adja ki azt az építkezési engedélyt? A város vagy a köztársaság?  Kié a felelősség?

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) már többször is rámutatott a migránsok által okozott gondokra.  Először a mezőgazdasági károkra, majd a lakosok biztonságérzetére, főleg a zentai úti temető környékén lakók esetében, majd  a hétvégi házak és a szállásokon történő garázdálkodásokra.

De beszélhetnénk arról az esetről is, amikor a Magyar Nemzeti Tanács elnöke beterjesztette a magyarországi kvótaszavazás támogatásáról szóló határozatot, amelyet a VMDK képviselői kiegészítettek pontosan a szabadkai, magyarkanizsai, horgosi migránsáradat elleni tiltakozással, valamint az EU-ból kitoloncolt koszovói romák tömeges betelepítésével, amit akkor az ott hatalmat bitorló kisebbségi kormánypárti többség leszavazott! És most van képük bárkit is kioktatni migránskérdésben?

Még a kvótaszavazás idején a VMDK kimondta: nem lehet Budapesten nemmel szavazni és közben Belgrádban hallgatni!

Ezért követeljük a szabadkai székhelyű magyar párttól, hogy öntsenek tiszta vizet a szabadkai migránspohárba!  Hívják össze a VKT ülését és szavazzanak a migránsok és a migránslakások kiépítését előrelátó városrendezési terv ellen, köztársasági képviselőik, államtitkáraik kezdeményezzék a migránsok kitelepítését Szabadkáról, illetve járják ki azt, hogy a migránsokat ne helyezzék el a vajdasági magyar községekben, városokban.

Ha ez nem történik meg, még azt gondolhatjuk, hogy semmi sem változott a kvótaszavazás óta. Esetleg csak  a képmutatás mértéke!

.

Megosztás

A nap idézete

,,Az ember tervez, és tervez az ember egész életén keresztül, mind csak tervez. Ezt, meg azt. Mert szép az, tervezni. Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy. A tervezésről úgysem szokunk le soha. A tervezés maga az élet. Addig él az ember, amíg tervezni tud. Mikor már az sincs meg, akkor... hát nincsen igazam?"

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information