2020, április 09, csütörtök
   
Betűméret

Hányan lettek rákbetegek a szerbiai NATO bombázás miatt?

axvbombardovanjeSzerbia vizsgálócsoportot állít fel, annak érdekében, hogy kiderítse a NATO 1999-es légicsapásai miatt mennyein szenvednek daganatos, vagy más súlyos megbetegedésben. 

A munkaügyi minisztérium által koordinált kutatásba több, mint 100 szakembert vontak be, akiknek az lesz a fő feladata, hogy megállapítsák és azonosítsák azokat az egészségügyi következményeket, amelyeket a lakosság, illetve szerbiai élővilága szenvedett el a légicsapások következményeként. 

Mint az ismeretes a NATO légierője 78 napon keresztül csökkentett urántartalmú rakétákkal bombázta Jugoszláviát, amely a szakemberek egybehangozó véleménye szerint a környezetben és az emberi testben hosszútávú egészségügyi rendellenességeket és elváltozásokat is okozhat. 
 
Vita tárgyát képezi az is, hogy a NATO pontosan hány darab U238  izotópos bombát szórt az országra. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének jelentése ugyanis 31 ezer rakétával számol, azonban a Jugoszláv Hadsereg szerint az 50 ezret is elérte a csökkentett urántartalmú bombák száma. 
 
Ahogyan arról portálunk is beszámolt Szerbiában rohamosan nő a daganatos betegek száma. Szerbia egyes részein a huszonéves fiataloknál sok esetben olyan daganatos betegségeket állapítanak meg, amelyek azelőtt szinte kizárólag idős, többnyire hetven év körüli vagy feletti embereknél jelentkeztek. A Szerbiai Közegészségügyi Intézet adatai szerint az utóbbi tíz évben a leukémiás betegek száma nem kevesebb mint 110 százalékkal növekedett, az elhalálozási arány pedig 180 százalékkal.

Egyre több esetben diagnosztizálnak mellrákot 30 évnél fiatalabb nőknél. Egyébként Szerbiában ebben a daganatos betegségben évente átlagosan 4 500 nő szenved, közülük mintegy 1 600-an halnak meg.

.
 

 

Megosztás

A nap idézete

,,Az ember tervez, és tervez az ember egész életén keresztül, mind csak tervez. Ezt, meg azt. Mert szép az, tervezni. Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy. A tervezésről úgysem szokunk le soha. A tervezés maga az élet. Addig él az ember, amíg tervezni tud. Mikor már az sincs meg, akkor... hát nincsen igazam?"

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information