2020, szeptember 20, vasárnap
   
Betűméret

Hányan lettek rákbetegek a szerbiai NATO bombázás miatt?

axvbombardovanjeSzerbia vizsgálócsoportot állít fel, annak érdekében, hogy kiderítse a NATO 1999-es légicsapásai miatt mennyein szenvednek daganatos, vagy más súlyos megbetegedésben. 

A munkaügyi minisztérium által koordinált kutatásba több, mint 100 szakembert vontak be, akiknek az lesz a fő feladata, hogy megállapítsák és azonosítsák azokat az egészségügyi következményeket, amelyeket a lakosság, illetve szerbiai élővilága szenvedett el a légicsapások következményeként. 

Mint az ismeretes a NATO légierője 78 napon keresztül csökkentett urántartalmú rakétákkal bombázta Jugoszláviát, amely a szakemberek egybehangozó véleménye szerint a környezetben és az emberi testben hosszútávú egészségügyi rendellenességeket és elváltozásokat is okozhat. 
 
Vita tárgyát képezi az is, hogy a NATO pontosan hány darab U238  izotópos bombát szórt az országra. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének jelentése ugyanis 31 ezer rakétával számol, azonban a Jugoszláv Hadsereg szerint az 50 ezret is elérte a csökkentett urántartalmú bombák száma. 
 
Ahogyan arról portálunk is beszámolt Szerbiában rohamosan nő a daganatos betegek száma. Szerbia egyes részein a huszonéves fiataloknál sok esetben olyan daganatos betegségeket állapítanak meg, amelyek azelőtt szinte kizárólag idős, többnyire hetven év körüli vagy feletti embereknél jelentkeztek. A Szerbiai Közegészségügyi Intézet adatai szerint az utóbbi tíz évben a leukémiás betegek száma nem kevesebb mint 110 százalékkal növekedett, az elhalálozási arány pedig 180 százalékkal.

Egyre több esetben diagnosztizálnak mellrákot 30 évnél fiatalabb nőknél. Egyébként Szerbiában ebben a daganatos betegségben évente átlagosan 4 500 nő szenved, közülük mintegy 1 600-an halnak meg.

.
 

 

Megosztás

A nap idézete

"A hazaszeretet egy nemzetben az, ami a testben az egészség! Attól naggyá nő, anélkül elsorvad. Hazaszeretet nélkül nincs Nemzet, csak horda. A nagy nemzeteket az tette naggyá. A hazaszeretetet nem lehet magyarázni, mint nem lehet az egészséget, ami nélkül meghal a test. Mibelőlünk, magyarokból, – hát nem veszitek észre?! – hogy évtizedek óta próbálják azt kilopni, és vele egyetlen erőnket, a lelkünk önérzetét! Egyforma nemzeti kincsünk a vagyonunk, az eszünk, a becsületünk és az időnk! Ezeket a kincseket lopjuk mi meg mindennapi, apró hazaárulással!"

/Jászai Mari/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information