2020, szeptember 20, vasárnap
   
Betűméret

A szabadkai Vegyészeti-Technológiai Iskola reagálása a Magyar nyelven nem nyílik meg szakirány c. cikkre

a lazarAz alábbiakban (bármilyen változtatás és lektorálás nélkül) közöljük a szabadkai Vegyészeti-Technológiai Iskola tantestületének reagálását a portálunkon április 26-án megjelent Magyar nyelven nem nyílik meg szakirány című írásra.

Tisztelt M. Z.!

Köztudott, hogy minden középiskola sok-sok munkát fektet az általános iskolások kellő informálása érdekében. Így tettünk mi is, a Vegyészeti-Technológiai Iskola tanárai!

A 2016/2017-es tanévben, február és március során meglátogattunk 40 általános iskolát, ahol magyar nyelvű tanítás zajlik, melynek során mintegy 1800 km-t tettünk meg. Szabadka község területén kívül jártunk Doroszlótól Torontálvásárhelyig, Martonostól Ittabéig. A feladatra 10 tanár vállalkozott és 20 diákot angazsáltunk.

A beíratkozási terv javaslatát az iskola tantestülete az MNT véleményének figyelembevételével hagyja jóvá.

Annak érdekében, hogy növeljük az érdeklődést az élelmiszeripar szakterület iránt, az iskola saját kezdeményezéssel biztosított 5 ösztöndíjat, ezek közül legalább egyet a Mini Pani cégnek köszönhetően magyar tannyelvű tanuló kap, aki élelmiszeripari technikus szakra íratkozik.

Mindez annak köszönhető, hogy többek között a Mini Pani céggel is kitűnő együttműködést valósít meg iskolánk, és több végzett tanulónk is munkát kapott már ennél a cégnél.

Az élelmiszeripari termékgyártó szak (ez a pontos neve, nem élelmiszeripari operátor!) hároméves szak, amelyre több éve nem írattunk be tanulókat. Mivel a következő tanévtől ennek az oktatási profilnak a programja lehetővé teszi, hogy a tanulók több időt tölthessenek a gyakorlati oktatás keretében különböző vállalatokban, ez az oktatási profil megfelel a duális képzés feltételeinek. Ezért hirdettük meg ezt az oktatási profilt a következő tanévre szerb nyelven és egyáltalán nem zárható ki, hogy a jövőben magyar nyelven is nyílhat ilyen szakirányú osztály.

Maradunk tisztelettel:
a szabadkai Vegyészeti-Technológiai Iskola tantestülete
és az iskola igazgatója:
Matković Nikola

.

Megosztás

A nap idézete

"A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, nem az, hogy szolgaságba süllyed, és hatalmasabb, nagyobb számú, erőszakosabb nép számára dolgoznia kell. Szolganépek lehetnek nagyok, a szegénység, a munka, a megalázás ellenére élhetnek magas sorsot. A legnagyobb veszély, ami egy népet fenyeget, hogy primitívvé válik, hogy eldobja magától a tudatos gondolkozást és tudatos gondolkozót, s ezzel a tudattalanság óceánjába merül, így válik csőcselékké, söpredékké züllik és oszlik fel, és elsüllyed oda, ahová az őserdő indiánjai, négerei és a tundrák eszkimói és az ausztráliai sivatag pápuái."

/Hamvas Béla/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information