2020, október 01, csütörtök
   
Betűméret

Hol az együttérzés mostanában?

pogrebnoSajnos megszokhattuk már, hogy ebben az országban fogyóban van az együttérzés, a megértés, a segítőkészség. Az empátia és alapműveltség hiányáról számol be egy, a szerkesztőségünkbe eljuttatott olvasói levél is.

Nevezetesen: a család az édesapa temetését intézni érkezett az egyik városi temetkezési vállalatba. Mivel a legtöbb rokon és ismerős már külföldön él vagy dolgozik, így arra a következtetésre jutottak, hogy a szombati napon elhunyt szerettüket kedden, a délutáni órákban helyeznék örök nyugalomra pontosan azért, hogy eljöhessenek azok is leróni végső kegyeletüket, akik az országhatáron túl tartózkodnak. Ám a temetkezési vállalatnál ahelyett, hogy együtt érző, segítőkész ügyintéző fogadta volna őket, egy mogorva, sőt durva és elutasító alkalmazottal voltak kénytelenek tárgyalni a temetés körülményeiről. Ekkor tudták meg, hogy az általuk kiválasztott időpontban nem temettethetik el az édesapjukat, mert az ügyintéző szerint ,,ő mondja meg, mi legyen, nem a gyászolók’’. Még akkor sem tért jobb belátásra, amikor a családtagok elmondták, miért kérnék a kedd délutáni időpontot. Végül - sok megalázó és pökhendi kijelentést követően – felajánlotta a szerda délutáni terminust. A család elfogadta, hisz nem tehetett mást. Ám a panaszkönyvbe beírták, hogy az ügyintéző – amellett, hogy mélységes gyászukat figyelmen kívül hagyva megalázóan, lekicsinylőn és durván viselkedett velük – még csak részvétet sem nyilvánított nekik.

Szégyen, hogy ilyesmi megtörténhet. Még az idegen embertársunk irányába is ösztönösen kimutatunk valamiféle részvétet, empátiát, ha látjuk, hogy valami bántja. Úgy tűnik, ez a temetkezési vállalkozók esetében ma már nem követelmény. Pedig éppen ez az a hely, ahol a gyászolónak a legnagyobb szüksége lenne a lelki támaszra, hiszen friss, mély gyászában hivatalos ügyet kell intéznie. Ha itt nem nyújtanak neki segítő kezet, akkor hol?

M.Z.

.

Megosztás

A nap idézete

"A hazaszeretet egy nemzetben az, ami a testben az egészség! Attól naggyá nő, anélkül elsorvad. Hazaszeretet nélkül nincs Nemzet, csak horda. A nagy nemzeteket az tette naggyá. A hazaszeretetet nem lehet magyarázni, mint nem lehet az egészséget, ami nélkül meghal a test. Mibelőlünk, magyarokból, – hát nem veszitek észre?! – hogy évtizedek óta próbálják azt kilopni, és vele egyetlen erőnket, a lelkünk önérzetét! Egyforma nemzeti kincsünk a vagyonunk, az eszünk, a becsületünk és az időnk! Ezeket a kincseket lopjuk mi meg mindennapi, apró hazaárulással!"

/Jászai Mari/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information