2020, november 25, szerda
   
Betűméret

A délvidéki magyaroknak vasvillával kell megvédeniük a tanyáikat a házfoglaló migránsoktól

vasvilla1Több alkalommal beszámoltunk már arról, hogy az illegális migrációs hullámmal érkező bevándorlók a határ menti településeken ingatlanokat foglalnak el önkényesen. 

A migránsokat sok esetben az sem érdekli, ha az adott épület lakott, a zárt épületeket feltörik, az ott fellelhető bútorokat és beépített fa anyagot pedig a szoba közepén eltüzelik, majd tovább állnak.

Kishillyán pénteken is hasonló lakásfoglalásra került sor Kelebián, azonban a vasvillát ragadó gazda végül megtudta akadályozni, hogy tanyáját kisajátítsák az ázsiai és afrikai bevándorlók. 

"Bennjártak már az udvaromban, amikor visszaértem a tanyára." - meséli a DélHír Portálnak Dániel. 

Mint mondja tegnap délután egy fát vágott ki a tanyáján, mely után összetakarította és felgereblyézte az udvart, majd pedig a közelben élő szüleihez ment el ebédelni. 

"Épphogy csak leültem enni, amikor rohanva rontott be a szomszéd, hogy siessek haza, mert a migránsok egy csoportja letáborozott a tanyám előtt." - emlékezik vissza Dániel, mint mondja a 22-25 fős csoportot azért tartotta szemmel a szomszéd, mivel az ő ingatlanába is be akartak hatolni, de azt sikerült megakadályoznia, ekkor a csoport tovább vonult az egykori mélykúti út irányába.

"Megijedtem én is, hiszen nemrégiben egy másik szomszéd garázsát foglalták el a migránsok, másik helyen meg az üresen álló tanyába költöztek be, ahol eltüzeltek minden éghetőt. Ezért attól féltem, hogy hozzám is behatolnak, igaz az út felőli frontról sövény- és falkerítésem, illetve vaskapum is van, de azt megkerülve betudnak jutni. Amikor odaértem, láttam, hogy valóban egy zömében férfiakból álló csoport áll a kapum előtt, akiktől be sem tudtam már menni a saját portámra. Ezért a hátsó úton kellett behajtanom. Bent először a fészerhez mentem a vasvillámért, amit már a migránsok is láthattak, mivel mire a kerítéshez értem, már csak a lábnyomaikat találtam meg ott, ahol nem sokkal előtte frissen gereblyéztem fel az udvart" - meséli a fiatal gazda.

A lakásfoglalási szándékukat az is megerősíti, hogy kisebb csoportjaikkal azt is igyekeztek felderíteni, hogy hol tudnának még behatolni. 

16819060 1260724993976374 1100314672351955579 o

Ezen a falkerítésen másztak át

"A falhoz érve láttam a nyomokat is, hogy hol ugráltak be, ekkor volt még egy kisebb kiabálás a migránsokkal, akik csoportokban elkezdték körüljárni a tanyát, hogy a sövényfalon keresztül vagy hátul könnyebb-e bejutni. Mivel magammal hoztam a kutyámat az is ugatta őket és látták, hogy én is az udvarban állok villával a kezemben és elhatároztam, hogy megvédem a tulajdonomat, bármi is legyen. Egy idő után a rendőrségnek is jelentettem az előállt helyzetet, akik elmondták, hogy nincs járőrük aki ki tudna jönni és nem is tudnak tenni semmit, míg nem hatoltak be tömegesen a portámra, de elmondták, azt is, csak tegnap 10 bejelentést kaptak, hogy migránsok ingatlanok területére hatolnak be illetéktelenül. A migránsoknak is feltűnt, hogy a hatóságokkal beszélek, és én is jeleztem nekik többször, hogy hívtam a rendőröket. A csoport ekkor már a kerítésem mellett a szemetükből kisebb tűzrakásokat is gyújtott, majd végül több kisebb csapatokban lassan elszivárogtak. Maguk után egy óra alatt is rengeteg szemetet hagytak: volt ott új munkavédelmi kesztyű, amit láthatóan a határkerítés vagdalt össze, de a teljesen új sportcipőiket is otthagyták vagy tűzre dobták, csak mert azok sárosak lettek." - mesélte nekünk Dániel, aki megjegyezte, hogy ugyan a tanyája több mint öt kilométerre van a határtól, de azok a migránsok, akiket éjszakánként csempészek a szerb-magyar határon szélnek engednek és nem tudnak átjutni a kerítésen, azok ezen az úton indulnak vissza Szabadkára. 

16797524 1260724023976471 6055146133350392688 o

A migránsok meggyújtott szemete 

A gazda elmondta, hogy aggasztó, hogy egyre több migráns foglal el ingatlanokat a határ-menti településeken, és mivel a rendőrség nem jár el ellenük, így egyre inkább úgy érzik a bevándorlók is, hogy bármit megtehetnek, bárkinek a házat kisajátíthatják. 

Dániel szerint a megoldás csakis az összefogásban keresendő, mint mondja szerinte polgárőrség alakításával az emberek önszerveződésével lehetne csak hatékonyan védekezni a lakás és végső soron Európát is elfoglaló migránshullámmal szemben. 

R. P.

Kapcsolódó: 

A bevándorlók elfoglalják az üres szabadkai házakat (és fogyasztják a villanyáramot!)

Házat foglaltak el migránsok Felsőtavankúton - A rendőrség mégsem intézkedik?

Megkeserítik a migránsok a szabadkai buszállomás szomszédságában élő emberek életét

Kelebia: Ki védi a migránsokat, és ki védi meg a lakosságot?

.
 

 

Megosztás

A nap idézete

"Mindenfelé keressük a magyar nemzetet; kinn Ázsiában, fenn a Jeges-tengernél, hátul az őshistóriában, magasan a fényes rangúaknál, csak ott nem keressük, ahol van: körülöttünk és a mai napon."

/Jókai Mór/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information