2020, október 22, csütörtök
   
Betűméret

Horgos: Ezer, felfegyverkezett migráns Allah Akbar felkiáltással rontott a határnak

Mintegy ezer fős, zömében férfiakból álló migráns csoport rohamozta meg a szerb-magyar határt Horgosnál. A feldühödött tömeg botokkal és kapákkal felfegyverkezve és Allah Akbar felkiáltással tört rá a hatósági szervekre - írja az Alo szerb újság.

Az incidensre azután került sor, hogy a határrendészek néhány kilométerre a határtól egy nagyobb csoportot tartóztattak fel, akik a forgalmat is veszélyeztetve haladtak Magyarország irányába, hogy ott törvénysértő módon a zöldhatáron lépjék át az államhatárt. A belügyi szervek intézkedésére a migránsok tömege agresszívan reagált, ordítozni és fegyverkezni kezdett, a rendőrségnek ezért vissza is kellett vonulnia a helyszínről - írja a belgrádi lap internetes kiadása.
Drama na horgošu
Fotó: Tanjug
 
Végül a rendőri erők átcsoportosítása után sikerült megfékezni a migránsok tömegét, akiknek zöme megtagadott mindenféle együttműködést a hatósággal.
 
Az erőszakos és vallásilag is fanatizált tömeg egy része valószínűsíthetően az incidens előtt még a magyarkanizsai menekülttáborban pihent, ahol a teljes ellátás és ingyen wifi mellett készülhettek fel az esti rohamra. 
 
Alo nyomán H. Á.
.     
 
 
 
 
Megosztás

Hozzászólások   

 
+1 #8 Kiss István Béla Y-m-d H:i
Két fogalom van, alighanem szándékosan összemosva. A migráció (emigráció)és a (új) népvándorlás, illetve az (új) honfoglalás.Zöm ében nem menekültekről van szó, bár őseink is a honfoglaláskor a besenyők ellen menekültek. Az új honfoglalást gerjesztő tervek forgatókönyv szerint folynak,amelyne k az elemei lépésről lépésre kimutathatók. A nemzetközi jog korában ez az új honfoglalás megengedhetetle n volna, de "az erősebb kutya 2 megteheti,hogy fittyet hány a nemzetközi jogra, és még jogszerűnek is próbálja álcázni a hadüzenet nélküli hadviselésnek ezt a modern formáját.
Idézet
 
 
-1 #7 Hegel Y-m-d H:i
Idézet - Zsolt:
A Nagykanizsai menekül táborból visszamentek a déli határhoz?? Érdekes! A cikk írójának meg kellene nézni a térképet! Elég nagy a probléma nem kell felnagyítani!

Na nézd csak meg a Tisza folyását kövesd és Magyarkanizsa vajdaságban a határ pedig felette északra van...tehát MO felé.
Idézet
 
 
0 #6 Laura Y-m-d H:i
Idézet - Zsolt:
A Nagykanizsai menekül táborból visszamentek a déli határhoz?? Érdekes! A cikk írójának meg kellene nézni a térképet! Elég nagy a probléma nem kell felnagyítani!

Neked meg meg kéne tanulnod olvasni... :)
Idézet
 
 
-11 #5 Zsolt Y-m-d H:i
A Nagykanizsai menekül táborból visszamentek a déli határhoz?? Érdekes! A cikk írójának meg kellene nézni a térképet! Elég nagy a probléma nem kell felnagyítani!
Idézet
 
 
0 #4 Beke Tünde-Lidia Y-m-d H:i
Idézet - Szofi:
Az ALO portálján nem találtam meg a hír forrását. Tudna valaki segíteni?

Köszönöm

http://www.alo.rs/1-000-ocajnih-migranata-probilo-granicu/3496
Idézet
 
 
-1 #3 Szofi Y-m-d H:i
Az ALO portálján nem találtam meg a hír forrását. Tudna valaki segíteni?

Köszönöm
Idézet
 
 
+6 #2 Szasa O. Y-m-d H:i
...és akkor még egy szösszenet, az embercsempészet.
Akik észak-bácskai falvakban laknak bizonyára felfigyeltek arra, hogy eltűntek pár hete a tollát veszek, rosz vását veszek ... biznisz romák. Nos megfogták a munkát :) és most kiveszik a részüket a menekült áradatból.A délről érkező autóbuszok befutása után mindegyik megtalálja az ügyfelét és szép summáért a határig vagy azon túl is ha tudják elviszik vagy elirányítsák őket.Szerintem ez embercsempészet , ami ellen ez a csodás ország semmit sem tesz a NAGY szavak ellenére sem.Ugyanakkor az ilyen módon szerzett pénzből ezek az emberek Horgos-i takaros házakat vásárolnak fel és persze továbbra is jár nekik a szociális juttatás.Hiszem azt hogy a Szerb Állam a jövőben sem fogja kivizsgálni hogyan jutottak állampolgárai a pénzhez.Helyett e majd az itteni vajdasági őslakosokkal fog szórakozni, mint ahogy már megszokhattuk - még a több mint 15 évvel ezelőtt meghalt ember is adóbefizetési papírt kap.
Idézet
 
 
+9 #1 Szasa O. Y-m-d H:i
És mint tudjuk ez csak a kezdet.Mivel a magyar határ közelében lakom, így figyelemmel tudtam követni a "menekült" hullám folyamatát.Azok az emberek akik decembertől-már ciusig haladtak itt végig azok mind-mind lestrapált gúnyákban voltak és meglátszott rajtuk hogy nagyon messziről jöttek (vékonyak,törék enyek). Azonban márciustól mostanáig valami megváltozott többségüknek márkás lábbelijük, nadrágjuk és hát mindegyiknél okos-telefon.Pá r "menekülttel" beszéltem is pár szót (már amennyire tudtunk kommunikálni :-) ), többségük szír,afgán és pakisztáni, és akik bátrabbak azok mindjárt rákérdeznek hogy autót hol találnak hogy eljussanak Horgosra és onnan Budapestre, az egyik még azt mondta a pénz nem számít.Nos az ilyenek könnyen el is jutnak a célállomáshoz Nyugat Európába, de attól tartok hogy ennek az egésznek trójai faló hatása lesz, amit gyorsan le kellene zárni, hisz ha hihetünk a becsléseknek még kb. 4 millió menekült fog érkezni, akik már elhagyták országukat.
Idézet
 

A nap idézete

„Tévedés azonban azt gondolni, hogy aki kitart magyarsága mellett, azt mindenki elhagyja. Nem mindenki. Először is vagyunk már néhányan, ha szétszórtan is, de szellemileg csoportba verődve, akik nem hagyjuk cserben sem egymást, sem a magyar ügyet. Másodszor pedig, ami a legfontosabb: az Úristen sem hagy el, hanem mellettünk van!”

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information