2020, október 29, csütörtök
   
Betűméret

„Öntsünk tiszta vizet a szabadkai migránspohárba!”

migikA VMDK közleménye:

Mindennapjaink csendjét hirtelen megtörte a szabadkai magyar párt alapszervezetének irománya miszerint támogatják a polgárok tiltakozását és támogatják azt az aláírásgyűjtést, amely a szabadkai migránslakások építését kifogásolja. Tessék-lássék módon még ők is aláírások gyűjtésébe kezdtek. A hírek szerint kb. 3700 szabadkai alá is írta a petíciót. Majd a részükről ismét csend következett.

Gondolták, mi megtettük a miénket, adtunk a népnek egy gumicsontot, de a belgrádi királynak is kedvezünk  mert az ügyet nem vittük tovább. De az ördög, vagy ebben az esetben Maglai & Co nem alszik!

A mutyilistásoknál szokatlan és pimasz módon, saját gondolattal vezérelve - ami nem dívik a szabadkai magyar pártnál - élvén a képviseleti demokrácia jogával, indítványozták a szabadkai Városi Képviselő-testület (VKT) összehívását és a fajsúlyos kérdés megvitatását! Sőt! Még azt is kérték, hogy a VKT ne engedélyezze a migránsok elhelyezését Szabadkán, ne épülhessenek lakások az elhelyezésükre. Hallatlan!   
   
Sebtében ki is adtak egy ideges közleményt amiben bírálták azokat akik húsba vágó módon oldanák meg a migránsok betelepítését. Közben ki is szólt a tudatalattiuk és elismerték a szemfényvesztést, mert nem is a város dönti el, hanem a köztársasági kormány!

És itt jövünk a lényeghez! Kedves atyafik, ki is ül ott abban a köztársasági kormányban? Ki van a hatalomban Belgrádban, Újvidéken és Szabadkán? Ki adja ki azt az építkezési engedélyt? A város vagy a köztársaság?  Kié a felelősség?

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) már többször is rámutatott a migránsok által okozott gondokra.  Először a mezőgazdasági károkra, majd a lakosok biztonságérzetére, főleg a zentai úti temető környékén lakók esetében, majd  a hétvégi házak és a szállásokon történő garázdálkodásokra.

De beszélhetnénk arról az esetről is, amikor a Magyar Nemzeti Tanács elnöke beterjesztette a magyarországi kvótaszavazás támogatásáról szóló határozatot, amelyet a VMDK képviselői kiegészítettek pontosan a szabadkai, magyarkanizsai, horgosi migránsáradat elleni tiltakozással, valamint az EU-ból kitoloncolt koszovói romák tömeges betelepítésével, amit akkor az ott hatalmat bitorló kisebbségi kormánypárti többség leszavazott! És most van képük bárkit is kioktatni migránskérdésben?

Még a kvótaszavazás idején a VMDK kimondta: nem lehet Budapesten nemmel szavazni és közben Belgrádban hallgatni!

Ezért követeljük a szabadkai székhelyű magyar párttól, hogy öntsenek tiszta vizet a szabadkai migránspohárba!  Hívják össze a VKT ülését és szavazzanak a migránsok és a migránslakások kiépítését előrelátó városrendezési terv ellen, köztársasági képviselőik, államtitkáraik kezdeményezzék a migránsok kitelepítését Szabadkáról, illetve járják ki azt, hogy a migránsokat ne helyezzék el a vajdasági magyar községekben, városokban.

Ha ez nem történik meg, még azt gondolhatjuk, hogy semmi sem változott a kvótaszavazás óta. Esetleg csak  a képmutatás mértéke!

.

Megosztás

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

        Marketing 

marketing

       Partnerek

partnerek

   Impresszum

kontakt

                   Rólunk

Délhír - hírek és érdekességek cenzúra nélkül!
Délvidéki magyar nyelvű és értékrendű, nemzeti internetes hírportál, amely elsősorban a Délvidéken  élő magyarság széleskörű és gazdag tájékoztatásának megteremtésére törekszik, cenzúra és meghunyászkodás nélkül.

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information