2020, október 26, hétfő
   
Betűméret

Újabb gazemberség? Rövidesen engedélyezik a veszélyes GMO-élelem forgalmazását Szerbiában?

gmo-gyerek

A Szerbiai Mezőgazdasági Minisztérium létrehozta azt a szaktanácsot, amely rövidesen eldönti, engedélyezi-e a génmódosított (GMO) élelem forgalmazását Szerbiában. Az említett testület tizenöt tagot számlál.

Branislav Nedimović (természetesen haladó) mezőgazdasági miniszter kiemelte, hogy erről a kényes kérdésről "nem a politikum, hanem a szakma dönt". Nem tudom, ezt az állítását hányan hiszik el, de az biztos, hogy Szerbia tagsága a Világkereskedelmi Szervezetben (és nagy valószínűség szerint az Európai Unióban is) a GMO-termékek korlátlan terjesztésétől függ.

Ennek tükrében sajnos máris borítékolható, hogy az undorító és veszélyes GMO-élelem rövidesen a szerbiai asztalokra kerül.

Pedig súlyos abnormalitásról van szó.

Számos külföldi szakember szerint ugyanis a génmódosított élelem fogyasztása különböző egészségügyi problémát okozhat. Súlyos allergiát idézhet elő, jelentősen gyengítheti az immunrendszert, rosszabb esetekben pedig daganatos betegségekhez is vezethet.

Több kutatás azt mutatja, hogy a GMO-élelmiszerekben legnagyobb kockázatot a beültetett gének és az általuk termeltetett fehérjék, fehérjetermékek jelentik.

A világban folyamatosan nő a (táplálék)allergiás megbetegedések száma, ami simán összefüggésbe hozható a GMO elterjedésével.

Továbbá: bizonyos gének a GMO-élelem elfogyasztásával, a bélben felszívódva ellenállóvá teszik a szervezetet az antibiotikumokkal szemben. Ennek következtében, ha megbetegszik valaki, az orvos által felírt antibiotikumos kezelés hatástalan marad. Ez azt jelenti, hogy a páciensek egy része szimpla bakteriális fertőzést sem tud majd kiheverni.

Vajon a VMSZ mezőgazdasági és egészségügyi szakemberei felemelik-e a hangjukat a kormány és a parlament ülésein az említett méreg forgalmazása ellen?

K. P.

.

 

Megosztás

A nap idézete

„A magyar nemzet a hősiesség, a lelki nagyság és a méltóság arisztokráciája. Mikor fogjuk adósságunkat ez áldott nemzet iránt leróni, mely a Nyugatot megmentette? Vajha a francia történetírás leróhatná már egyszer hálájának adóját a magyarsággal, a nemzetek hősével szemben. E nemzet hősi példájával felemel és megnemesít minket. A magyar hősiesség magas erkölcs megnyilatkozása.”

/Jules Michelet/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information