2020, szeptember 22, kedd
   
Betűméret

Videó: Dulakodás, lökdösődés és ájulás a Prosperitati-féle szerződéskötések közben

prosperitati kiemeltTegnap a szabadkai sportcsarnokban közel négyezer nyertes pályázó,

valamint a velük utazó barátok és családtagok vettek részt az ünnepélyes szerződés aláíráson. 

"Nem túlzunk, ha azt állítjuk ez egy ünnepi pillanat" - mondta a megnyitó beszédében Nagy Zita, a Prosperitati Alapítvány irodavezetője. Az ünnepélyes szerződéskötéseket azonban sajnos beárnyékolta a teljes mértékben átgondolatlan és a lehető legrosszabb módon megszervezett szerződés aláírás lebonyolítása, amely végül óriási lökdösődésbe torkollott, sőt, nem volt mentes a kisebb incidensektől sem. 

Nem voltak a helyzet magaslatán a szervezők
 
A magyar kormány összességében 65 milliárd forintot szánt a fejlesztésekre, amelyből 5 milliárdot a Prosperitati Alapítvány működési költségeire, így például a tegnapi nap történéseinek professzionális megszervezésére is szántak, ami azonban teljes káoszba fulladt. 
 
prosperitati tomeg
 
A szerződés aláírását megelőzően a Prosperitati munkatársai a meghívó körüzenetükben kihangsúlyozták: "Kérünk minden résztvevőt, hogy a parkolási nehézségekre, a magas rangú vendégekre és az azzal járó szervezési feladatokra való tekintettel időben érkezzenek a helyszínre, s időben foglalják el a helyüket."
 
Az emberek ennek megfelelően időben meg is érkeztek, de ahogyan arról tegnap már beszámoltunk a miniszterek másfél órát késtek, így a tömeg addigra már igen feszült volt. A további türelmet kérő alapítványi munkatársat pedig többen kifütyülték. A helyzetet tovább rontotta, hogy sokaknak nem jutott ülőhely sem, a sportcsarnok kijelzője szerint pedig közel harminc fokosra hevült a lelátó, illetve a szellőzés hiányában a levegő szinte teljesen elfogyott.
 
A szerződéseket természetesen akár a helyi irodákban, személyre szabott időpontokban is alá lehetett volna íratni, azonban a politikai pontszerzés és a beszédek "kötelező" meghallgatása miatt ez nem így történt. 
 
A pártpolitikusok elvonulása után Juhász Bálint, az alapítvány ügyvezetője lépett a mikrofonhoz, aki bejelentette, hogy a méterenként felállított standoknál ABC sorrendben történik a szerződés aláírás. Ekkor a többezres tömeg egyszerre indult meg a pultokhoz, amiből - mint az várható volt - sajnos óriási tolakodás alakult ki. Az alapítvány munkatársai többször leálltak a munkával, amíg mindenki hátrább nem lépett. A tömegben kisebb incidensekre, durvább szóváltásra és lökdösődésekre is sor került, a biztonsági szolgálat embereinek több esetben közbe kellett avatkoznia, több személyt pedig orvosi ellátásban kellett részesíteni. 
 
Mindez pedig elkerülhető lett volna, ha átgondoltabb módon, rendes szervezéssel bonyolítják le a szerződés aláírást. Így azonban a délvidéki magyarság boldogulásának ünnepe az órákon át tartó tömeges lökdösődésről és bosszankodásról szólt. 
 

 
A szerződés aláírások közel 17:00 órakor fejeződtek be. Az egyik elégedetlenkedő nyertes pályázó ezt a közel hatórás várakozást fel is rótta az alapítvány egyik munkatársának, aki a támogatás összegére utalva félvárról megjegyezte, hogy "Így is meglesz az órabérük, nem?".
 
S. Z.
 
.
 
Megosztás

A nap idézete

"Jegyezd meg e nagy igazságot, hogy soha a földnek golyóbisán egy nemzet sem tehette addig magáévá a bölcsességet, mélységet, valameddig a tudományokat a maga anyanyelvébe bé nem húzta. Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós, de idegenen sohasem."

/Bessenyei György/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information