2020, augusztus 09, vasárnap
   
Betűméret

Alek büszke legújabb „teljesítményére”

vucity es a takonyTegnap este a megismételt szavazások után a haladók belgrádi székházában tartott rendkívüli sajtótájékoztatót Aleksandar Vučić.

Szerbia mindenható feje elmondta, hogy sokkal nagyobb arányú győzelmet sikerült aratnia, mint a kilenc nappal ezelőtt megtartott választáson. Ellenfelei ugyanis kétszer kevesebb szavazatot kaptak, mint április másodikán! Mint tudjuk, nyolc szavazóhelyen rendelték el a voksolás megismétlését.

Valójában az történhetett, hogy ezeken a helyeken tegnap már szinte kizárólag a haladó rezsimre szavazók jelentek meg, míg a többiek ehelyett talán inkább az utcára vonultak. Az előbbieknek ez valószínűleg kötelező volt, némi ellenszolgáltatás, esetleg egy újabb szendvics fejében.

Vučić szerint „az emberek megértették mi történik Szerbiával, és ezért érthető üzenetet küldtek, miszerint dolgozni akarnak, szeretnék ha az ország fejlődne, stabilitást és békét akarnak”.

„Csak” annyiban téved, hogy az általa emlegetett emberek nem a szavazóurnák előtt ücsörögtek a minap, hanem az utcákon tiltakoznak immár kilencedik napja. Amit az ország vezetője semmibe vesz, ignorál.

Sajtótájékoztatója végén csókot nyomott a mindvégig mellette álló, egyik leghűségesebb csatlósa, a „Takony” gúnynevű Nebojša Stefanović belügyminiszter fejére.

F.J.

.

 

Megosztás

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information