2020, október 31, szombat
   
Betűméret

Zentán sem kérnek a diktatúrából

zenta tuntetes kiemeltSzerbia számos pontjához hasonlóan ma délelőtt Zentán is tiltakozást szerveztek, ahol mintegy 100-120 fő jelent meg. 
 
A összejövetelen felszólalt Đurđina Samardžić zentai egyetemista, aki aktív résztvevője az újvidéki tüntetéseknek. Samardžić felolvasta a tüntetők céljait és pontokba szedett követeléseit. "A fiatalok attól félnek, hogy a munkahelyeket továbbra is pártalapon, és nem a megszerzett diploma alapján osztják." -  ismertette az egyetemisták aggodalmait.
 
A rendezvényt életre hívó Paksi Kozanić Julianna elmondta, hogy azért érezte fontosnak a zentai megmozdulást, hogy kiálljanak a tüntető egyetemisták és azok követelései mellett. Mindemellett, hogy megmutassák Zenta ugyan már a szavazófülkékben is nemet mondott a hatalom politikájára, de szolidárisak a Szerbia szerte tüntető tömegekkel is. 
 
A szervezők elmondták azt is, hogy több figyelmeztetést és fenyegetést is kaptak, hogy amennyiben a rendezvényen bármi olyan hangozna el, amely "egyeseket" sérthet, akkor a közrend megzavarása miatt eljárást indítanak ellenük. 
 
Magyar nyelven Puskás Zoltán, zentai rendező szólalt fel, mint elmondta ez a harmadik hasonló tüntetés ahol részt vesz, először középiskolás gyerekként vonult utcára a zentai béketüntetések alkalmával, majd később Újvidéken, amikor megdöntötték a '90-es éveket beárnyékoló rezsimet és most ismét az utcán kell tiltakozni, hogy támogassák azokat, akik Szerbia szerte most is az utcákon vannak a saját és a fiatalok jövője érdekében. 
 

A tüntetők a félszólalások után egy rövid sétát tettek Zenta szűkebb központjában. 

Sz. A.

.
 
Megosztás

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information