2020, október 31, szombat
   
Betűméret

Zentán sem kérnek a diktatúrából

zenta tuntetes kiemeltSzerbia számos pontjához hasonlóan ma délelőtt Zentán is tiltakozást szerveztek, ahol mintegy 100-120 fő jelent meg. 
 
A összejövetelen felszólalt Đurđina Samardžić zentai egyetemista, aki aktív résztvevője az újvidéki tüntetéseknek. Samardžić felolvasta a tüntetők céljait és pontokba szedett követeléseit. "A fiatalok attól félnek, hogy a munkahelyeket továbbra is pártalapon, és nem a megszerzett diploma alapján osztják." -  ismertette az egyetemisták aggodalmait.
 
A rendezvényt életre hívó Paksi Kozanić Julianna elmondta, hogy azért érezte fontosnak a zentai megmozdulást, hogy kiálljanak a tüntető egyetemisták és azok követelései mellett. Mindemellett, hogy megmutassák Zenta ugyan már a szavazófülkékben is nemet mondott a hatalom politikájára, de szolidárisak a Szerbia szerte tüntető tömegekkel is. 
 
A szervezők elmondták azt is, hogy több figyelmeztetést és fenyegetést is kaptak, hogy amennyiben a rendezvényen bármi olyan hangozna el, amely "egyeseket" sérthet, akkor a közrend megzavarása miatt eljárást indítanak ellenük. 
 
Magyar nyelven Puskás Zoltán, zentai rendező szólalt fel, mint elmondta ez a harmadik hasonló tüntetés ahol részt vesz, először középiskolás gyerekként vonult utcára a zentai béketüntetések alkalmával, majd később Újvidéken, amikor megdöntötték a '90-es éveket beárnyékoló rezsimet és most ismét az utcán kell tiltakozni, hogy támogassák azokat, akik Szerbia szerte most is az utcákon vannak a saját és a fiatalok jövője érdekében. 
 

A tüntetők a félszólalások után egy rövid sétát tettek Zenta szűkebb központjában. 

Sz. A.

.
 
Megosztás

A nap idézete

"Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles e világon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása."

/Horthy Miklós kormányzó/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information