2020, október 01, csütörtök
   
Betűméret

Péterréve: A választói kedv egyenesen arányos volt az írástudatlansággal

kiemelt valasztasicsalok2017 2Délvidék szerte számos visszaélésről számoltak be a vasárnapi választások során.

A csalások ténye sokak számára annyira egyértelművé vált, hogy ezekben a pillanatokban is Szerbia több tucat pontján az utcára vonulva tüntetnek Aleksandar Vučić és pártja, valamint mindazon politikai kultúra ellen, amelyet meghonosítottak az országban.  

Nem volt választási csalásoktól mentes a helyzet Péterrévén sem, ahol évek óta óriási problémát okoz a rossz közbiztonság és a folyamatos koszovói betelepítések. Ezeknek a lakosság számára negatív folyamtoknak azonban van haszonélvezője is, méghozzá a hatalmi pártok, akiknek a megszaporodott társadalmilag leszakadt rétegek képezik a fő mozgósítható szavazóbázisát. 

valasztasicsalok2017 1

Minden szavazóhelyiségnél listákkal figyelték a megjelent szavazókat

Ezen csoportok tömeges szavazatvásárlását bizonyítják azok a beszámolók és fotók is, amelyet a választási bizottságok tagjai tettek közzé a választásokat követően. Nikola Stajić a péterrévei Kelemen óvoda szavazóhelyiségében volt megfigyelő, ahol többek között a választók tömeges szállítását is megörökítette, illetve ahogy a szavazó helyiségtől 50 méterre egy autóból folyamatosan jegyzik, hogy ki volt már szavazni és ki nem. Stajić kérésére a történteket jegyzőkönyvezték, illetve a járási választási bizottságnak is jelentették a történteket. 
 
valasztasicsalok2017 2
Folyamatosan szállították a megvásárolt voksolókat 
 
De más "furcsaságok" is történtek a Tisza menti faluban, így például az egyik ismert tollal foglalkozó kisebbségi vállalkozó többször követelte, hogy adják oda neki a választói névjegyzéket, hogy ellenőrizze, hogy az "övéi" közül ki volt már szavazni. 
 
"A falunak vannak olyan rossz hírű környékei és utcái, ahol szinte kizárólag romák laknak, ezeken a helyeken általában 11 órára már százszázalékos volt a részvételi arány." - mesélte a választási bizottság egy, a VMSZ-hez közel álló tagja portálunknak. Elmondása szerint még a településen a részvételi arány nagyjából 50-55 százalék körül alakult, addig a választói névjegyzékre X-el szignózó családok esetében ez a szám közel száz százalékos volt. 
 
"A demokrácia ünnepén a választói kedv egyenesen arányos volt az írástudatlansággal." - mesélte tapasztalatait bosszankodva.
 
Míg a CeSID azt jelentette, hogy az elmúlt 20 évben nem volt ilyen szabályos a választások menete, addig például Péterrévén a becslések szerint a délelőtti órákban megjelent szavazók 80 százaléka megvásárolt voksoló volt. Ezt erősíti meg az a dokumentum is, amelyet portálunk szivárogtatott ki múlt héten, és amely pontosan bemutatja, hogy a VMSZ aktivistáinak délelőtt kell "felkeresniük" a választókat. 
 
A szavazatvásárlásoknak meg is lett az eredménye, míg Óbecsén a szavazatok 55 százalékát kapta Vučić, addig a járásban ezzel szemben a két magyar többségű településen ennél jóval többet, Péterrévén 67.6, míg Bácsföldváron 68 százalékot ért el. 
 
Megvalósuló multikulti
 
A haladók koalíciójának sikerült az idei elnökválasztásokra megvalósítania az össznemzeti látszat összefogást, amely utoljára Titó diktatúrájában valósult meg és igazi multietnikus közösségként sikerült elcsalniuk a választásokat. Ezt egy példával mutatta be számunkra a VMSZ egyik tagja, aki arról mesélt, hogy a juhászegyesület VMSZ-es vezetője írta össze a cigányokat, akik aztán a szerb haladó párt szerb vállakózójától kapták meg a választások napján az ezer dináros szavazópénzt. 
 
A választási csalás az egyetlen járható út 
 
A VMSZ péterrévei elnöke Kinka Erzsébet egy Facebook üzenetben köszönte meg minden szavazópolgárnak "az egyetlen ésszerű döntést".  
"Nem kértük, hogy szeressenek minket ezért a döntésért, csak azt, hogy gondolják át, s fogadják el..., hisz nem volt más járható út... Köszönet a vmsz tagoknak és szimpatizánsoknak a kemény munkáért, kitartásért. " - írja a hitoktatói diplomával rendelkező Kinka, akit a jelek szerint egyáltalán nem zavart a tömeges választási csalás, amelyben a beszámolók szerint az általa vezetett szervezet tagsága is aktívan kivette a részét.  
 
Képek: Facebook
 
S. Z. 
.
 
Megosztás

A nap idézete

„Tévedés azonban azt gondolni, hogy aki kitart magyarsága mellett, azt mindenki elhagyja. Nem mindenki. Először is vagyunk már néhányan, ha szétszórtan is, de szellemileg csoportba verődve, akik nem hagyjuk cserben sem egymást, sem a magyar ügyet. Másodszor pedig, ami a legfontosabb: az Úristen sem hagy el, hanem mellettünk van!”

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information