2020, augusztus 13, csütörtök
   
Betűméret

Pásztor egy szerb lapnak: A bizalom jegyében nem követeljük a magyarok területi autonómiáját!

pasztor nevet 13„Több ízben egyértelműen kijelentettem: ebben a pillanatban semmi szükség arra, hogy kiírjam a rendkívüli tartományi választásokat” – jelentette ki a Večernje Novosti című lapnak adott interjúban Pásztor István vajdasági házelnök, a Vajdasági Magyar Szövetség első embere. A politikus arra a felvetésre, hogy egyes nemzetközi tényezők szerint Szerbia uniós csatlakozásának előfeltétele a délvidéki magyarság jogainak biztosítása, azt válaszolta: Szerbia ezen a téren haladást tud felmutatni. Persze, sok még a munka és az erről a témáról folyó egyeztetéseknek nem lesz vége, viszont az a legfontosabb, hogy a jogi szabályozás és a mindennapin élet közötti különbség minimális legyen – emelte ki Pásztor István.

A VMSZ elnöke Szerbia és Koszovó tárgyalásai kapcsán kiemelte: ugyan pártja területi autonómiát szorgalmaz a délvidéki magyarság számára, de pillanatnyilag a legfontosabb, hogy több évtized után Szerbia most rendezi területi integritását. Hogy hol és mikor szorgalmazza ezt, az egyelőre rejtély. „Ha ez a kérdés megoldódik, akkor kezdhetünk hozzá a belső ügyek rendezéséhez és ahhoz, hogy az egymás iránti bizalmat kiépítsük” – emelte ki Pásztor, aki kategorikusan kijelentette: e bizalom jegyében nem fogja követelni a többségében magyarok lakta vajdasági települések területi autonómiáját.

Tiszta sor. A Székelyföldön ezt nyíltan kérhetik, de a mi ,,vezetőink" erre a tolerancia és a bizalom jelszavaira hivatkozva nem teszik meg. Köszönjük nekik, hátha tíz év múlva megint legalább húsz százalékkal csökken a délvidéki magyarság létszáma. 

T. T.

.

Megosztás

Hozzászólások   

 
-2 #30 jános bá Y-m-d H:i
JOO takony !én nem vagyok pártag,mint te !ugy hogy anyádat szorakoztasd!ÉR TETÖ SEGGFEJ VMSZ-es!
Idézet
 
 
+5 #29 Laci Y-m-d H:i
[quote name="akarki"]T isztelt vitázok! Sajnálattal olvasom e honlap forumát,ami már nem is hasonlit ...

A baj az,hogy a VMSZ-en kívül nincs magyar politikai érdekképviselet . A VMSZ el sem és más magyar párttal sem lehet építő jellegű vitát folytatni. pont úgy mint itt és más fórumokon sem! A külömbség az ,hogy a politikusok ezért piszok sok pénzt kapnak mi meg éhendöglünk "de megmaradunk" "mert Magyarnak lenni ..." . Fórumozás helyett inkább tessék megírni a VMSZ elnökúrnak kinek mi fáj és tessék azt számonkérni tőlle. Ha nem teszik meg akkor nem kell rá szavazni. Ez így kellene ,hogy működjön. Fogjunk már össze ne valaki ellen hanem azért ,hogy nekünk jobb legyen!!!
Idézet
 
 
+4 #28 Tandari László Y-m-d H:i
A Pásztorok maradnak az is biztos!
Idézet
 
 
+1 #27 Tandari László Y-m-d H:i
joó!ez a három ok ki miért azt majd eldönti a sors!A tény az biztos!
Idézet
 
 
+4 #26 akarki Y-m-d H:i
Tisztelt vitázok! Sajnálattal olvasom e honlap forumát,ami már nem is hasonlit semmire,csodálk ozok,hogy az admin nem reagáll a trágár szidalmakra,ami túlhalad minden jozan vitát,vitázni kell és az jó is, de ilyen alyas sértegetéseket még az ellenségemnek se mondanák és mind ezt teszi a magyar a magyarnak.Ezek utánn még csodálkozunk ,hogy verik a magyarokat a másképp gondolkodók?? mit várhatunk azoktól??Ha a magyar a magyart nem tűri,furcsa egy nemzet vagyunk az biztos,vehetnén k példát a siptároktól az összetartásba,t ovábbi szép estét minden forumozónak
Idézet
 
 
-2 #25 Joó Y-m-d H:i
Idézet - Tandari László:
Az idén 20% magyar fog kivándorólni Szerbiából!Köszönhető ez jó pásztorainknak!A munkanélküliség több embert kényszerít majd elvándorlásra mint a háború!Köszönhető a kettős állampolgárságnak!Itt csak marad a nyugdíjas,a szegény,meg a tehetetlen!Plusz a politikusok akiknak előbb utobb nem lessz aki megkeresse a zsákmányát!


Döntse már el, mi az oka a kivándorlásnak:

- a Pásztorék

- a kettős állampolgárság megléte

- a munkanélküliség


- mert amit leírt, abból nehéz kikövetkeztetni , hogy miért fog 20% magyar "kivándorólni"
Idézet
 
 
+6 #24 Tandari László Y-m-d H:i
Az idén 20% magyar fog kivándorólni Szerbiából!Kösz önhető ez jó pásztorainknak! A munkanélküliség több embert kényszerít majd elvándorlásra mint a háború!Köszönhe tő a kettős állampolgárságn ak!Itt csak marad a nyugdíjas,a szegény,meg a tehetetlen!Plus z a politikusok akiknak előbb utobb nem lessz aki megkeresse a zsákmányát!
Idézet
 
 
-5 #23 Joó Y-m-d H:i
Idézet - jános bá:
joo !nyald ki a pásztorok seggét,turi barátoddal!


@ jánosbá :eek: maga rendes keresztény, nemzetmentő ?

Mert önöket érdemes követni, biztos sikerre viszik az autonómia ügyet. Melyik párt tagja? - hogy tudjuk, kire kell szavazni, nehogy elszúrjuk.
Idézet
 
 
-5 #22 Turi István Y-m-d H:i
Idézet - jános bá:
turi majom !mostmár álj le ,mert ha kapsz valakitöl egy segberugást,akkor megbirod köszönni !te megvagy a kis nyugdijadal ,ráérsz itt baszogtatni a szegény népet!

Idézet - jános bá:
joo !nyald ki a pásztorok seggét,turi barátoddal!

Idézet - Andi:
É n nem hisszek a mesékben,Pásztoroktol,Vmsz-töl nem várhato semmi kiállás az autonomiáért.Jéé vega akkor tuti a káposztátol fujjodott fel,hogy ilyen szép kerek :-*

Ezek az igazán nemzeti értékeket felmutató nemzetmentő,elő remutató,tartal mas hozzászólások.L ehet belőlük tanulni ....
Idézet
 
 
+5 #21 jános bá Y-m-d H:i
joo !nyald ki a pásztorok seggét,turi barátoddal!
Idézet
 

A nap idézete

„A magyar nemzet a hősiesség, a lelki nagyság és a méltóság arisztokráciája. Mikor fogjuk adósságunkat ez áldott nemzet iránt leróni, mely a Nyugatot megmentette? Vajha a francia történetírás leróhatná már egyszer hálájának adóját a magyarsággal, a nemzetek hősével szemben. E nemzet hősi példájával felemel és megnemesít minket. A magyar hősiesség magas erkölcs megnyilatkozása.”

/Jules Michelet/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information