2020, október 26, hétfő
   
Betűméret

Véres leszámolás Kiskéren - Egy szeparé miatt alakult ki lövöldözés a kávézóban

Három személy sérült meg péntek éjjel a Verbász melletti Kiskér (Bačko Dobro Polje) Linea nevű kávézójában történt lövöldözésben - írja a Blic napilap.

A véres leszámolásban súlyos sérüléseket szerzett a 23 éves Vukašin Jelić, valamint könnyebb sérüléseket a 27 éves nővére (Anđa Jelić) és a kiskorú V.V..

Az információk szerint a balhé a kávézó egyik elkülönített része, vagyis szeparéja miatt tört ki.

A klubban aznap este teltház volt mivel a helyiek falunapot ünnepeltek. A lövöldözésben résztvevő 27 éves Dalibor Janjušević és társasága, helyszínre érkezésükkor láthatóan alkohol hatása alatt álltak. Elégedetlenek voltak a kávézóban nekik jutott hely miatt, ezért összeszólalkoztak egy másik csoporttal, akik között a kiskorú V.V. is ott ült.

A részeg fiataloknak nem sok kellett, hogy a szóbeli vitát verekedés kövesse. Az egyik pillanatban Janjušević előkapta fegyverét és két lövést adott le a levegőbe. Ebben a pillanatban az FK Újvidék ifjú futballistája Vukašin Jelić odaszaladt és megpróbálta kicsavarni a részeg lövöldöző kezéből a pisztolyt, Janjušević azonban további lövéseket adott le.

Anđa Jelić látva, hogy öccse veszélyben van, testvére védelmére kelt és bekapcsolódott a dulakodásba.

A dulakodás során kialakult káoszban golyótalálat ért három személyt: Vukašint az alkarján, nővérét a mellkasán, míg a kiskorú V.V.-t a jobb lábán érte találat.

A lövöldözés után az elkövető - kihasználva a nagy riadalmat - megpróbált elmenekülni a helyszínről, de gyorsan elfogták.

A három sérültet kórházba szállították, a lövöldözőt pedig az orvosi vizsgálat után börtönbe szállították. A 48 órás előzetes latartóztatás után a vádlottra bírósági meghallgatás vár.

Az elkövetőről a helybéliek azt beszélik, hogy köze lehet ahhoz a tavalyi esethez, amikor is egy csoport fiatal fegyverrel kényszerített egy kávézókban haknizó turbofolk-énekesnőt, hogy reggelig szórakoztassa őket.

Az egykoron szebb időket megélt Kiskérről (Bačko Dobro Polje) tudni lehet, hogy 1945-ben kiűzték innen a német lakosságot és helyettük szerbeket és montenegróiakat telepítettek a faluba. A német lakosság evangélikus vallású volt, a templomuk ma már nem létezik, ugyanis a kitelepítés után kegyetlenül a föld színével tették egyenlővé, így Kiskéren ma nincs egyetlen templom sem. A szerbek és a montenegróiak is ortodox vallásúak, de még mái napig nem épült fel ilyen felekezetű templom.

A képen a lövöldözésben megsérült Vukašin és Anđa Jelić.

HC

.

Megosztás

A nap idézete

„A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiasság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán…”

/Gróf Széchenyi István/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information