2020, november 27, péntek
   
Betűméret

Vulin beszólt a VMSZ-nek: „A befogadóközpontokról az állam dönt!”

aleksandar-vulin-migrantiA VMSZ látszólagos, a szabadkai befogadóközpont bezárására vonatkozó követelését kommentálta a szerb munkaügyi miniszter, Aleksandar Vulin.

Miután látogatást tett az említett objektumban, kijelentette, hogy a migránsokat befogadó központok megnyitásáról és bezárásáról az „állam dönt”, mégpedig a helyi lakosság érdekeit elsődlegesen szem előtt tartva. Hozzátette, „minden bevándorlóval felkészülten és emberségesen fognak bánni, csakúgy, mint eddig is”.

– Minden migráns megkapja a megfelelő védelmet, élelmet, egészségügyi ellátást, és jogi képviseletet, amíg Szerbiában tartózkodik. Amíg tiszteletben tartják törvényeinket, megkapnak mindent, ami a méltóságteljes élethez szükséges – mondta Vulin a szabadkai befogadóközpontban.

Nos, nem vonjuk kétségbe, hogy a migránsokról az állam dönt. Az „állam” alatt azonban Vučić és a haladó talpnyalók értendők, nem pedig egy demokratikus intézmény. A VMSZ és Vulin közötti apró kis színjáték nevetséges, hiszen egyértelmű, hogy Pásztoréknak esze águkban sincs érdemben szembeszegülni a haladókkal.

Vulin többi kijelentése pedig nem egyéb, mint hazugságok sorozata. Az azonban igaz, hogy a bevándorló hordák (ellentétben a polgárokkal) mindent megkapnak. A helyi lakosság érdekeinek szem előtt tartásáról beszélni több, mint képmutatás. Elég, ha csak a városközpontban megsebesített fiúra, vagy arra a kislányra gondolunk, akit kis hiján megerőszakoltak Vulin és a többi haladó „védencei”. Ez a két eset kapta a legnagyobb nyilvánosságot, mellettük azonban számos elhallgatott inicidensre került sor Szabadkán (is).

Másrészt, a kormány szemmel láthatóan arra törekszik, hogy a migránsokat Belgrádból, illetve az ország szívéből a Délvidékre telepítse. Oda, ahol a polgárok (és nem mellékesen a magyarság) már így is eleget szenvedtek a betelepítések következményeitől.

Gradsubotica.co.rs nyomán F.J.

.

Megosztás

A nap idézete

"Ami a kételkedést illeti, ez csak a tunyaságból van, mivel nincs elegendő kedvünk és hajlamunk ahhoz, amire lehetetlennek gondoljuk igyekezetünket."

/Zrínyi Miklós/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information