2020, augusztus 06, csütörtök
   
Betűméret

Koszovó is gyorsabban bővül Szerbiánál

1128132441-siromastvoA gazdasági növekedést elsősorban a belső fogyasztás bővülése generálja majd idén Szerbiában. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) legfrissebb jelentése szerint az országban 2016-ban elért 2,8 százalékos GDP-növekedést követően ebben az évben 2,9 százalékos bővülésre lehet reálisan számítani.

Idén a gazdasági növekedést elsősorban a belső fogyasztás bővülése generálja majd Szerbiában. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) legfrissebb jelentése szerint az országban 2016-ban elért 2,8 százalékos GDP-növekedést követően ebben az évben 2,9 százalékos bővülésre lehet reálisan számítani. Aleksandar Vucic jelenlegi szerb kormányfő és megválasztott elnök többször is azt mondta, hogy a régióban Szerbia gazdasága növekszik majd a leggyorsabb tempóban.

Ebben tévedhet, ugyanis a jelentés szerint a térség országai közül Montenegró, Albánia és a Szerbia által országként el nem ismert Koszovó is nagyobb növekedési ütemre számíthat ebben az évben. Az előző, novemberi EBRD-jelentésben 2017-re 2,7 százalékos szerb GDP-növekedést prognosztizáltak. A legfrissebben viszont idénre 2,9, 2018-ra pedig 3 százalékos növekedést. A jelentés szerint a belső kereslet növekedése mellett a gazdasági bővülés másik motorját a reformok nyomán kedvezőbbé váló üzleti légkör következményeként megvalósuló új beruházások képezik.

.
 
Megosztás

A nap idézete

„A magyar nemzet a hősiesség, a lelki nagyság és a méltóság arisztokráciája. Mikor fogjuk adósságunkat ez áldott nemzet iránt leróni, mely a Nyugatot megmentette? Vajha a francia történetírás leróhatná már egyszer hálájának adóját a magyarsággal, a nemzetek hősével szemben. E nemzet hősi példájával felemel és megnemesít minket. A magyar hősiesség magas erkölcs megnyilatkozása.”

/Jules Michelet/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information