2020, augusztus 12, szerda
   
Betűméret

A szerb kormány szerint az EBESZ egykori vezetője váltotta ki a balkáni háborút

avokerWilliam Walker, az EBESZ Koszovói Verifikációs Missziójának volt vezetőjének célja az ún. Nagy Albánia megalakítása – közölte a haladó párti Jadranka Joksimović, az európai integrációval megbízott tárca nélküli miniszter, aki a megszokott forgatókönyv szerint Aleksandar Vučić gondolatait közvetíti a közvélemény előtt, a többi haladóval karöltve.

William Walker néhány nappal ezelőtt közölte, hogy tervet dolgozott ki az Albániában és Koszovóban, valamint a diaszpórában élő albánok egyesítésére. Ezt használja ki most a szerb rezsim a kilencvenes években lezajlott események magyarázására.

Joksimović azokra a hírekre is kitért, melyek szerint a Belgrád és Pristina közötti párbeszédben a koszovói tárgyalócsoporthoz Martti Ahtisaari, volt koszovói különmegbízott és Madeleine Albright, az Amerikai Egyesült Államok volt külügyminisztere is csatlakozhatnak.

– Nem vitás, hogy olyan emberekről van szó, akik nemzetközi tisztségviselőként közvetlenül befolyásolták azokat a folyamatokat, amelyek negatív következményekkel jártak Szerbiára nézve – mondta Joksimović.

Vučić szerint Walker hazugságai és uszító politikája váltották ki a háborút. A szerb külügyminisztérium javasolni fogja a kormánynak, hogy fontolja meg Walker kitiltását az országból – ezt Ivica Dačić szerb külügyminiszter közölte.

Mindez ismét arra utal, hogy a szerb vezetés több mint húsz év után is arra törekszik, hogy külső tényezőket állítson pellengérre, és tegyen felelőssé a Balkánon lezajlott, komoly emberi áldozatokkal járó konfliktusokra. Aleksandar Vučić hírhedt kijelentése, miszerint egy szerb áldozatért száz muzulmánt ölnek meg, ma már nem számít. Legalábbis a haladók szemében.

Aleksandar Vulin munkaügyi miniszter szerint Walker szerepe az volt, hogy indokot találjon Szerbia bombázására...

A félrevezetett szerb nép persze nem tehető felelőssé ez ügyben. Annál inkább az őt „képviselő”, sajnos sok vihart túlélt, és köpönyeget váltó, manapság haladóknak nevezett rezsim.

Szerb sajtó nyomán F.J.

.

Megosztás

A nap idézete

„Tévedés azonban azt gondolni, hogy aki kitart magyarsága mellett, azt mindenki elhagyja. Nem mindenki. Először is vagyunk már néhányan, ha szétszórtan is, de szellemileg csoportba verődve, akik nem hagyjuk cserben sem egymást, sem a magyar ügyet. Másodszor pedig, ami a legfontosabb: az Úristen sem hagy el, hanem mellettünk van!”

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information