2020, április 02, csütörtök
   
Betűméret

Elképesztő: Ivanišević állítása szerint hat menekült anyának építenek lakónegyedet Szabadkán!

azIvanisevicMint tudjuk, a szabadkai önkormányzat hat épületet szándékozik felépíteni azoknak a bevándorlóknak, akik Szerbiában adták, vagy adják át menedékkérelmüket. A hír nagy felháborodást váltott ki, nem csak a Gerontológiai Központ környékén élők körében (itt tervezik a lakónegyed kiépítését), de szélesebb körökben is.

Arról is beszámoltunk már, hogya a tervezett betelepítések ellen a Március 27. utca lakossága aláírásgyűjtésbe kezdett, mivel természetesen nem akarnak migránsokat a közvetlen közelükben. A VMSZ pedig képmutató módon (közleményben!) támogatta a petíciót, amit az illetékesek minden valószínűség szerint többé-kevésbé ignorálni fognak majd. Eddig egyébként mintegy 3700 aláírás gyűlt össze.

Nenad Ivanišević munkaügyi államtitkár most cáfolta, hogy a kormánynak betelepítési szándékai lennének, mint mondta, „mindössze hat bevándorló édesanyáról és gyermekeikről van szó”. Közölte, hogy ezek az emberek is csak ideiglenesen tartózkodnának Szabadkán, addig, amíg kérelmeik elbírálása tart. Maga a projektum Ivanišević szavai szerint 18 hónapig tart, ezek után a lakónegyed (nevezzük annak) a város tulajdonává válik.

Végül hozzátette (és közben nem szakadt rá az ég), hogy „ez a tervezet más városokban is megvalósítható lenne, de mégis Szabadkára esett a választás, ahol az elmúlt két évben 2,2 millió eurót fektettek be különböző projektumokba.”

Mint láthatjuk, az államtitkár egészen nyilvánvaló valótlanságokkal próbálja nyugtatni a kedélyeket, azaz nyugodt lelkiismerettel hazudik a polgárok szemébe. Hat migráns anyukának és kölykeiknek hat lakóépület... Minden egyéb kommentár felesleges.

Subotica.com nyomán F.J.

.

Megosztás

A nap idézete

„Tévedés azonban azt gondolni, hogy aki kitart magyarsága mellett, azt mindenki elhagyja. Nem mindenki. Először is vagyunk már néhányan, ha szétszórtan is, de szellemileg csoportba verődve, akik nem hagyjuk cserben sem egymást, sem a magyar ügyet. Másodszor pedig, ami a legfontosabb: az Úristen sem hagy el, hanem mellettünk van!”

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information