2020, augusztus 14, péntek
   
Betűméret

Semjén szerint nem baj, ha Orbán én Vučić közös plakáton mosolyog

vucic-orban-pasztor-plakatMegtartotta éves beszámolóját a határon túli magyarságot érintő kérdésekben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli miniszter.
Semjén Zsolt kedden az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága előtt az éves meghallgatásán elmondta, hogy a határon túli támogatási rendszerek zökkenőmentesen működnek, beszámolt arról is, hogy eddig 950 ezer új magyar állampolgárságot igényeltek, de a délvidéki gazdaságfejlesztési programról is kiemelten beszélt. 
 
Fontos kiemelni, hogy a korábbi évek sokszor feszült, ellenséges hangulatú üléseivel szemben a kormány és az ellenzék képviselői között  konstruktív párbeszéd zajlott, erről Szávay István jobbikos politikus is beszámolt a honlapján. Aki több délvidéki vonatkozású kérdést is feltett a tegnapi ülés alkalmával. 
 
Szávay meglepettségének adott hangot, amiért szerinte meglepő módon Semjén miniszterelnök-helyettes úr nem hajlandó tudomást venni arról, hogy Szerbia a nagy magyar-szerb megbékélés és a Délvidékre érkező magyar gazdaságfejlesztési milliárdok ellenére sem hajlandó teljesíteni a délvidéki magyarsággal kapcsolatos kötelezettségeit. A jobbikos képviselő ezért Semjén Zsoltnak azt javasolta, hogy figyeljen oda a kormány stratégiai partnerének számító VMSZ-en kívül más délvidéki magyar szervezetek, magánszemélyek véleményére is, például olvassa el Bozóki Antal nemrég közreadott árnyékjelentését is. 
 
 
"Ha pedig már Délvidéknél járunk, azt is elmondtam, hogy nem volt szerencsés a kormánynak ennyire direkt beavatkozni a szerb elnökválasztásba, Semjén szerint azonban magyar támogatás nélkül Vučić nem nyerte volna meg már az első fordulót is, és "nekünk érdekünk Vučić győzelme". Azt azonban továbbra is túlzásnak tartom, hogy a VMSZ-elnök Pásztor István és Orbán Viktor miniszterelnök egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton szerepeljen Aleksandar Vučić szerb elnökjelölttel. Nem véletlen, hogy amikor a bizottsági ülésen bemutattam a plakátot, még L. Simon László volt kulturális államtitkár is ingatta a fejét." - írja Szávay István a honlapján közzétett beszámolójában. 
 
Több más jelentős határon túli téma mellett az autonómia kérdések is szóba kerültek. Amely kapcsán rögzítették, hogy ami más nemzeteket megillet az unióban, az megillet minket is. Semjén Zsolt kiemelte, hogy szerinte Szerbiában a kulturális autonómia lényegében a megvalósulás állapotában van.
 
R. P 
 
.
 
 
Megosztás

Hozzászólások   

 
+1 #1 Dr. Udriga Marcantonio Y-m-d H:i
"egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton"
Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs. (Csak: "összes", "minden", "valamennyi".) Az 'össz' csak összetételi előtag lehet. Pl.: össznemzeti (érdek) vagy (statisztikában :) összlakosság.
Idézet
 

A nap idézete

,,Az ember tervez, és tervez az ember egész életén keresztül, mind csak tervez. Ezt, meg azt. Mert szép az, tervezni. Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy. A tervezésről úgysem szokunk le soha. A tervezés maga az élet. Addig él az ember, amíg tervezni tud. Mikor már az sincs meg, akkor... hát nincsen igazam?"

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information