2020, június 03, szerda
   
Betűméret

Nincs olyan ország a régióban, amelynek ne lenne problémája Szerbiával?

a dark vucicA szerbiai hatalomtartók a nép műveletlenebb részével való folyamatos manipuláció révén ellenőrízhetetlen káoszt idézhetnek elő az egész régióban, olvasható a Danas (egyetlen) ellenzéki szerb napilapban.

Az összes környező országnak problémája van Szerbiával. A szerb kormány (legalábbis hivatalosan) nem ismeri el a koszovói függetlenség realitását, nem hajlandó elvetni a Boszniai Szerb Köztársaság (egységes Bosznia-Hecegovinából való) kiválásának ötletét, támogatja a macedón választásokat elbukó, a hatalmat erőszakkal megtartani próbáló politikai erőt, továbbá aktív szerepet játszott a közelmúltbeli montenegrói államcsíny-kísérletben, valamint fegyverkezési versenybe kezdett Horvátországgal, amelyet állandóan fenyegeti az orosz eredetű arzenáljával. Eközben a többi felsorolt régióbeli országnak nincs különösebb problémaja egymással. Szerbiával annál inkább.

Így látják kívülről a helyzetet Nyugaton.

A szerb polgárok nem kis része persze másképpen vélekedik ezekről a jelenségekről. Szerintük Koszovó nem független, az ottani albánok pedig mind az egyig terroristák, akiknek az egyetlen céljuk a szerb lakosság kiirtása. A Boszniai Szerb Köztársaságot a muzulmánok veszélyeztetik, ezért hozzá kell csatolni Szerbiához. Ami a montenegróiakat illeti, ők valójában szerbek, az országuk függetlensége ennélfogva természetellenes. A horvatok usztasák, velük nem kellene semmilyen kapcsolatot tartani. Macedóniában véres forgatókönyv szerint zajlanak az események, az új hatalom pedig szerbellenesnek tekinthető.

Ez lenne nagyjából a szerbek jelentős részének a véleménye, amely ugyebár szöges ellentétben áll annak a világnak az álláspontjával, amelybe Aleksandar Vučić, "a béke és a stabilitás szavatolója" állítólag vezetné a népét.                                                            

K. P.

.

Megosztás

Hozzászólások   

 
0 #1 Dr. Udriga Marcantonio Y-m-d H:i
"hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit
Idézet
 

A nap idézete

"Bármit is hoz a jövendő, kérve kérek minden magyart, aki e névre méltó és akár otthon szenved némán az idegen uralom alatt, akár kiüldözötten keres magának és családjának fedelet, meg falatot széles e világon: temessen el minden pártviszályt és személyes perpatvart és csak egyetlen egy célra vesse tekintetét, fordítsa minden erejét és csakis ezért dolgozzék, meg imádkozzék. Ez a cél mindnyájunk közös, szent célja: Magyarország felszabadítása."

/Horthy Miklós kormányzó/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information