2020, szeptember 26, szombat
   
Betűméret

Félmillió szavazó hagyta el Orbánt január óta

forrás: mediánNagyot zuhant a kormánypártok támogatottsága és Áder János köztársasági elnök népszerűsége az elmúlt három hónapban – írja a HVG a Medián felmérésére hivatkozva.

 A Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes szavazókorú népességben a januári 37 százalékról április végére 31 százalékra zuhant, vagyis az utóbbi hónapokban közel félmillió szavazó távolodott el a kormánypárttól.

A Medián legfrissebb közvélemény-kutatása április 21. és 26. között készült, vagyis azután, hogy a kormány a legnagyobb tiltakozást kiváltó, CEU elleni támadása elindult.

A közvélemény-kutató cég adatai alapján a Jobbik profitált a legtöbbet a Fidesz veszteségéből: a teljes népességben 14 százalékon, a választani tudó biztos szavazók közül 20 százalékon áll Vona Gábor pártja.

Az elmúlt hetek eseményei és a CEU-törvény aláírása Áder János államfő népszerűségét is megtépázta: 11 pontot zuhant. Orbán Viktor 9 pontot esett vissza, Vona Gábor és Hadházy Ákos azonban szimpatikusabb lett a választóknak.

Az Iránytű Intézet áprilisi felmérése szerint szintén a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt, igaz, a közvélemény-kutató cég adatai alapján az előző hónaphoz képest elhanyagolhatóan csökkent a párt támogatottsága. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a Jobbiknak jelenleg egymagában éppen akkora a támogatottsága, mint a 2014. évi baloldali összefogás pártjainak.(Alfahír)

.
 
Megosztás

A nap idézete

"A hazaszeretet egy nemzetben az, ami a testben az egészség! Attól naggyá nő, anélkül elsorvad. Hazaszeretet nélkül nincs Nemzet, csak horda. A nagy nemzeteket az tette naggyá. A hazaszeretetet nem lehet magyarázni, mint nem lehet az egészséget, ami nélkül meghal a test. Mibelőlünk, magyarokból, – hát nem veszitek észre?! – hogy évtizedek óta próbálják azt kilopni, és vele egyetlen erőnket, a lelkünk önérzetét! Egyforma nemzeti kincsünk a vagyonunk, az eszünk, a becsületünk és az időnk! Ezeket a kincseket lopjuk mi meg mindennapi, apró hazaárulással!"

/Jászai Mari/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information