2020, május 25, hétfő
   
Betűméret

Szabadka: 3761-en írták alá a migránsok betelepítése elleni petíciót

migransok-szabadka-betelepítésAhogyan arról portálunk is beszámolt, a tervek szerint Szabadkán kezdik meg a migránsok betelepítését Szerbiában. 
 
Szerbiában a menedékkérők elhelyezésének érdekében a Gerontológiai Központ területén hat, egyenként negyven négyzetméteres házat építenének fel, amelyek összértéke 30,2 millió dinár, amelyhez a forrást a Norvég Királyság adománya biztosítja. 
 
A tervezett betelepítések ellen az érintett szabadkai Március 27. utca lakossága aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megakadályozzák, hogy a szomszédságukba a megkérdezésük nélkül migránsok költözzenek. 
 
A tiltakozók a tegnapi nap folyamán összesen 3761 polgár aláírásával ellátott petíciót nyújtottak át a szabadkai városi építészeti titkárságon, illetve azt eljuttatták szabadka polgármesterének és a városi képviselő-testületnek is. 
 
A Vajdasági Magyar Szövetség korábban egy hangzatos közleményben (igen helyesen - a szerk.) arra biztatott mindenkit, hogy aláírásával támogassa a petíciót, azonban a szabadkai magyarság egészen biztosan nem azért juttatta be a VMSZ képviselőit a szabadkai, a tartományi és a parlamenti képviselői székekbe, hogy ott, a hatalmi koalíció részeként ne tettekkel, hanem csak papírra vetett közleményekben tegyenek a délvidéki magyarság jogérvényesítéséért vagy akár a betelepítések megakadályozása ellen. Főleg annak tudatában édes kevés a tinta és a papír, hogy a VMSZ beleegyezése és tudta nélkül nem valósulhatnak meg a betelepítések sem.
 
Korábban a Gerontológiai Központ szomszédságában élők kilátásba helyezték, hogy amennyiben a kérésüket nem hallgatja meg az illetékes haladó és VMSZ-es városvezetés, akkor munkagépekkel zárják el az utcát, ezzel akadályozva meg a betelepítéseket. 
 
.
 
Megosztás

A nap idézete

"Ha az idegen hódít, kiszakít, megrabol, megsemmisít: az szeretet, békítés. De ha én az ezer halál felé taszított, meglopott, megcsalt, a nyomorúság ezer szorításában vergődő magyarság védelmére mozdulok: az gyűlölet."

/Szabó Dezső/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information