2020, augusztus 15, szombat
   
Betűméret

Szabadka: 3761-en írták alá a migránsok betelepítése elleni petíciót

migransok-szabadka-betelepítésAhogyan arról portálunk is beszámolt, a tervek szerint Szabadkán kezdik meg a migránsok betelepítését Szerbiában. 
 
Szerbiában a menedékkérők elhelyezésének érdekében a Gerontológiai Központ területén hat, egyenként negyven négyzetméteres házat építenének fel, amelyek összértéke 30,2 millió dinár, amelyhez a forrást a Norvég Királyság adománya biztosítja. 
 
A tervezett betelepítések ellen az érintett szabadkai Március 27. utca lakossága aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megakadályozzák, hogy a szomszédságukba a megkérdezésük nélkül migránsok költözzenek. 
 
A tiltakozók a tegnapi nap folyamán összesen 3761 polgár aláírásával ellátott petíciót nyújtottak át a szabadkai városi építészeti titkárságon, illetve azt eljuttatták szabadka polgármesterének és a városi képviselő-testületnek is. 
 
A Vajdasági Magyar Szövetség korábban egy hangzatos közleményben (igen helyesen - a szerk.) arra biztatott mindenkit, hogy aláírásával támogassa a petíciót, azonban a szabadkai magyarság egészen biztosan nem azért juttatta be a VMSZ képviselőit a szabadkai, a tartományi és a parlamenti képviselői székekbe, hogy ott, a hatalmi koalíció részeként ne tettekkel, hanem csak papírra vetett közleményekben tegyenek a délvidéki magyarság jogérvényesítéséért vagy akár a betelepítések megakadályozása ellen. Főleg annak tudatában édes kevés a tinta és a papír, hogy a VMSZ beleegyezése és tudta nélkül nem valósulhatnak meg a betelepítések sem.
 
Korábban a Gerontológiai Központ szomszédságában élők kilátásba helyezték, hogy amennyiben a kérésüket nem hallgatja meg az illetékes haladó és VMSZ-es városvezetés, akkor munkagépekkel zárják el az utcát, ezzel akadályozva meg a betelepítéseket. 
 
.
 
Megosztás

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information