2020, augusztus 07, péntek
   
Betűméret

Vučić el akarja távolítani Siniša Malit

amali2A szerb kormány feje látogatást tett a Belgrád a Vízen elnevezésű viccprojektum építkezési területén, ahol elégedettségét fejezte ki a munkálatok haladásával kapcsolatban.

Itt használta ki az alkalmat arra, hogy bejelentse: Belgrád polgármesterének, Siniša Malinak hamarosan távoznia kell pozíciójáról, valószínűleg már a nyári hónapokban. Hozzátette, Malinak nem azért kell mennie, mert ő személy szerint elégedetlen lenne munkájával, hanem mert az utóbbi időszakban a „lehető legrosszabb fényben tüntették fel a polgármestert a közvélemény előtt”. Ahogy azt Vučić mondta, „ilyen légkörben nem lehet dolgozni”.

Meglepő, hogy a haladók vezetőjét ez zavarja, hiszen nem Siniša Mali az egyetlen munkatársa, akit a közvélemény „elővett”. Így arra a következtetésre kell jutnunk, hogy megint egy óriási hazugság hangzott el Vučić szájából, ami viszont nem meglepő.

Tudjuk, hogy Belgrád első embere több botrány főszereplője volt az elmúlt időszakban, emellett hamisan szerzett diplomáját is egyre többet emlegetik. Ez azonban még mindig nem lenne ok arra, hogy Vučić őt eltávolítsa. (Akadnak jóval komolyabb „botránylistával” rendelkező politikusok, gondoljunk csak például Bratislav Gašićra!) Valószínűbb, hogy személyes ellentétek miatt akar tőle megszabadulni. A „közvéleménynek” pedig ugye, el kell adni valahogy a történetet.

Másrészt: ha Aleksandar Vučić látszólag ilyen könnyen enged nyomásnak – holott, mint mondja – „elégedett Mali munkájával”, akkor meglehetősen visszatetsző, hogy ilyen könnyen lemond egy „jó káderről”. Vajon a polgárokért is így áll ki?

Persze, mint említettük, tudjuk, hogy nem erről van szó. Csak egy újabb színjátékról. Még az sem kizárt, hogy az egészből semmi sem valósul meg. Ha így lesz, a szerb kormányfő majd erre is talál magyarázatot.  

Danas nyomán F.J.

.

Megosztás

A nap idézete

"Ha az idegen hódít, kiszakít, megrabol, megsemmisít: az szeretet, békítés. De ha én az ezer halál felé taszított, meglopott, megcsalt, a nyomorúság ezer szorításában vergődő magyarság védelmére mozdulok: az gyűlölet."

/Szabó Dezső/

 

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information