2020, augusztus 15, szombat
   
Betűméret

Orbán átgondolja a Soros-egyetem bezárását

Az Európai Néppárt elnöksége azt várja Orbán Viktortól, hogy ne zárja be a CEU-t, vegye komolyan az Európai Bizottság ezzel kapcsolatos álláspontját.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök délelőtt a Néppárt elnökségi ülésén vett részt Brüsszelben. Az Európai Néppárt szóvivője ezután közölte, Orbán hajlik arra, hogy teljesítse az Európai Bizottság feltételeit – adta hírül a Klubrádió.

„Az egyetemi szabadságot nem lehet korlátozni, azt várjuk Orbán Viktortól, hogy folytasson érdemi párbeszédet a Európai Bizottsággal, találjon megoldást a CEU ügyének rendezésére. Orbán kész tárgyalni és eddig mindig elfogadta az Európai Unió szabályait” – mondta Manfred Weber a Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője, amikor kijött az elnökség üléséről. A Fidesz esetleges kizárását firtató kérdésre úgy válaszolt: egy egyetem bezárása elfogadhatatlan, ezzel kapcsolatban egyértelmű elveik vannak. Hozzátette, hogy aki ezeknek az elveknek megfelel, az tag maradhat. A frakcióvezető közölte, hogy most Orbánon a sor, hogy bebizonyítsa elfogadja ezeket az elveket.

Siegfried Muresan, a Néppárt szóvivője azt közölte a Twitteren: Orbán biztosította az egyeztetés résztvevőit arról, hogy Magyarország mindenben megfelel az Európai Bizottság kéréseinek.

Az MTI beszámolója szerint Orbán Viktor leszögezte, hogy teljes mértékben eleget kíván tenni az Európai Bizottság (EB) által támasztott feltételeknek. Ez azt jelenti, hogy a magyar kormánynak egy hónapon belül elő kell állnia egy tervezettel, hogy miként kívánja összhangba hozni a vitatott törvényt a brüsszeli testület elvárásaival. (mti)

.
 
Megosztás

A nap idézete

„Tévedés azonban azt gondolni, hogy aki kitart magyarsága mellett, azt mindenki elhagyja. Nem mindenki. Először is vagyunk már néhányan, ha szétszórtan is, de szellemileg csoportba verődve, akik nem hagyjuk cserben sem egymást, sem a magyar ügyet. Másodszor pedig, ami a legfontosabb: az Úristen sem hagy el, hanem mellettünk van!”

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information