2020, szeptember 19, szombat
   
Betűméret

Újabb gazemberség? Rövidesen engedélyezik a veszélyes GMO-élelem forgalmazását Szerbiában?

a gmo100A Szerbiai Mezőgazdasági Minisztérium létrehozta azt a szaktanácsot, amely rövidesen eldönti, engedélyezi-e a génmódosított (GMO) élelem forgalmazását Szerbiában. Az említett testület tizenöt tagot számlál.

Branislav Nedimović (természetesen haladó) mezőgazdasági miniszter kiemelte, hogy erről a kényes kérdésről "nem a politikum, hanem a szakma dönt". Nem tudom, ezt az állítását hányan hiszik el, de az biztos, hogy Szerbia tagsága a Világkereskedelmi Szervezetben (és nagy valószínűség szerint az Európai Unióban is) a GMO-termékek korlátlan terjesztésétől függ.

Ennek tükrében sajnos máris borítékolható, hogy az undorító és veszélyes GMO-élelem rövidesen a szerbiai asztalokra kerül.

Pedig súlyos abnormalitásról van szó.

Számos külföldi szakember szerint ugyanis a génmódosított élelem fogyasztása különböző egészségügyi problémát okozhat. Súlyos allergiát idézhet elő, jelentősen gyengítheti az immunrendszert, rosszabb esetekben pedig daganatos betegségekhez is vezethet.

Több kutatás azt mutatja, hogy a GMO-élelmiszerekben legnagyobb kockázatot a beültetett gének és az általuk termeltetett fehérjék, fehérjetermékek jelentik.

A világban folyamatosan nő a (táplálék)allergiás megbetegedések száma, ami simán összefüggésbe hozható a GMO elterjedésével.

Továbbá: bizonyos gének a GMO-élelem elfogyasztásával, a bélben felszívódva ellenállóvá teszik a szervezetet az antibiotikumokkal szemben. Ennek következtében, ha megbetegszik valaki, az orvos által felírt antibiotikumos kezelés hatástalan marad. Ez azt jelenti, hogy a páciensek egy része szimpla bakteriális fertőzést sem tud majd kiheverni.

Vajon a VMSZ mezőgazdasági és egészségügyi szakemberei felemelik-e a hangjukat a kormány és a parlament ülésein az említett méreg forgalmazása ellen?

K. P.

.

Megosztás

A nap idézete

„Tévedés azonban azt gondolni, hogy aki kitart magyarsága mellett, azt mindenki elhagyja. Nem mindenki. Először is vagyunk már néhányan, ha szétszórtan is, de szellemileg csoportba verődve, akik nem hagyjuk cserben sem egymást, sem a magyar ügyet. Másodszor pedig, ami a legfontosabb: az Úristen sem hagy el, hanem mellettünk van!”

/Wass Albert/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information