2020, május 26, kedd
   
Betűméret

A szabadkai Vegyészeti-Technológiai Iskola reagálása a Magyar nyelven nem nyílik meg szakirány c. cikkre

a lazarAz alábbiakban (bármilyen változtatás és lektorálás nélkül) közöljük a szabadkai Vegyészeti-Technológiai Iskola tantestületének reagálását a portálunkon április 26-án megjelent Magyar nyelven nem nyílik meg szakirány című írásra.

Tisztelt M. Z.!

Köztudott, hogy minden középiskola sok-sok munkát fektet az általános iskolások kellő informálása érdekében. Így tettünk mi is, a Vegyészeti-Technológiai Iskola tanárai!

A 2016/2017-es tanévben, február és március során meglátogattunk 40 általános iskolát, ahol magyar nyelvű tanítás zajlik, melynek során mintegy 1800 km-t tettünk meg. Szabadka község területén kívül jártunk Doroszlótól Torontálvásárhelyig, Martonostól Ittabéig. A feladatra 10 tanár vállalkozott és 20 diákot angazsáltunk.

A beíratkozási terv javaslatát az iskola tantestülete az MNT véleményének figyelembevételével hagyja jóvá.

Annak érdekében, hogy növeljük az érdeklődést az élelmiszeripar szakterület iránt, az iskola saját kezdeményezéssel biztosított 5 ösztöndíjat, ezek közül legalább egyet a Mini Pani cégnek köszönhetően magyar tannyelvű tanuló kap, aki élelmiszeripari technikus szakra íratkozik.

Mindez annak köszönhető, hogy többek között a Mini Pani céggel is kitűnő együttműködést valósít meg iskolánk, és több végzett tanulónk is munkát kapott már ennél a cégnél.

Az élelmiszeripari termékgyártó szak (ez a pontos neve, nem élelmiszeripari operátor!) hároméves szak, amelyre több éve nem írattunk be tanulókat. Mivel a következő tanévtől ennek az oktatási profilnak a programja lehetővé teszi, hogy a tanulók több időt tölthessenek a gyakorlati oktatás keretében különböző vállalatokban, ez az oktatási profil megfelel a duális képzés feltételeinek. Ezért hirdettük meg ezt az oktatási profilt a következő tanévre szerb nyelven és egyáltalán nem zárható ki, hogy a jövőben magyar nyelven is nyílhat ilyen szakirányú osztály.

Maradunk tisztelettel:
a szabadkai Vegyészeti-Technológiai Iskola tantestülete
és az iskola igazgatója:
Matković Nikola

.

Megosztás

A nap idézete

“De szeretnék eljutni, pajtás, Erdélybe, Kolozsvárra, Nagyváradra. Csak az Isten engedje megérni. Jaj, de szép lehet és de igaz magyarok élhetnek ott. Becsületes, dolgos jó magyar emberek. De szép lehet ez a föld. A Székelyföld, az lehet ám még a tündöklő szép világ, ahol ezek a kevés kenyéren felnőtt székely és csángó testvéreink élnek, magasan a hegyen, az Isten közelségében. Nem is lehet az ilyen ember rossz ember, hiszen olyan közel lakik az Úristenhez, hogy az égbõl rákönyököl a házára, vityillójára a jóság és a szeretet."

/Sértő Kálmán/
 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information