2020, szeptember 27, vasárnap
   
Betűméret

Németország tömegével toloncolja Délvidékre a cigányokat, hogy helyet csináljanak a migránsoknak

Portálunk még tavaly számolt be arról, hogy Délvidéken köthetnek ki a Németországból hazaküldött menekültek. A folyamat mostanra érte el a gyakorlati fázisát, ennek eredményeként Németországból mintegy 15 ezer menedékkérő távozott az első negyedévben.

nemacka-pokrajina-romi

A január-márciusi időszakban csaknem 8500 menedékkérő önként távozott az országból, 6700 elutasított menedékkérőt pedig hazatoloncoltak. Továbbra is a Nyugat-Balkánra - főleg Szerbiába toloncolják vissza a zömében koszovói cigány menedékkérőket, akiknek egy jelentős hányada a Délvidéken telepszik le. Jobban mondva ide telepítik le őket, általában épp magyar többségű településekre. 

,,Szerbiába éves szinten 15.000 cigány tér vissza, néhányan önszántukból, zömében viszont kitoloncolják őket az EU-s országokból" - mondta el Vojačkova Solorano, a Szerbiába visszatérő romák újraintegrálása elnevezésű program egyik vezetője még tavaly júliusban, még mielőtt megindult volna az új német intézkedés. 
 
A Szerbiába visszazavart cigányok helyzetét jól ismerő szakember elmondta azt is, hogy többek között a szerb állam pénzéből finanszírozzák a visszatoloncolt cigányok letelepedését és lakásvásárlását. 

A kitoloncolások kapcsán Steffen Seibert kormányszóvivő arról beszélt, hogy a Szerbiába való visszatoloncolások menete "messzemenően zökkenőmentes". Az intézkedés nagyüzemi sebességre kapcsolására azért volt szükség, mivel a migrációval a német ellátórendszer súlyosan leterhelődött, így a Szerbiával évekkel ezelőtt megkötött toloncegyezmény végrehajtása most kiemelt figyelmet kaphatott. 

Az önként távozókat és a hazatoloncoltakat együttvéve 2016-ban mintegy 80 ezer menedékkérő hagyta el Németországot, az egy évvel korábbi 58 ezer és a 2014-es 27 ezer után. A kormány nemcsak az elutasított kérelmezők önkéntes távozására, illetve hazatoloncolására összpontosít, hanem újrakezdési segéllyel ösztönzi hazatelepülésre mindazokat is, akik még kérelmük elbírálására várnak, de nagy valószínűséggel nem kapnak menedékjogot Németországban. Az önkéntes távozásra hajlandó kérelmezők támogatására az idén több tízmillió eurót fordítanak.(mti nyomán)

.
 
Megosztás

A nap idézete

"Felrázó példátok elátkoz minden gyáva lemondást, emberi nagyságotok a jövő forrása, dicsőséges tetteitek az életet jelentik."

/Otto Wöhler tábornok/

 

Utolsó hozzászólások

 • Tamas Tamas 2017.05.11. - 03:44
  Az agresszió folyamatosan növekszik az IQ csökkenésével. Na mármost,ha figyelembe vesszük,hogy az ...

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.10. - 21:04
  "egy helyesírási hibát tartalmazó plakáton" Tudniillik olyan önálló magyar szó, hogy 'össz' nincs.

  Bővebben...

   
 • Dr. Udriga Marcantonio Dr. Udriga Marcantonio 2017.05.09. - 00:59
  "hatalomtartók" (vlastodršci) = hatalomgyakorló k, uralkodó elit

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:32
  Le kell hülyíteni a lakosságot az újmigránsok szintjére, hogy ne legyen számukra megalázó amikor majd ...

  Bővebben...

   
 • Tamas Tamas 2017.05.08. - 20:27
  A 18.8t arany kb. 65euro/koponyár a jön ki ha szerbia lakosságát 10 milliónak vesszük...tehát rohadt ...

  Bővebben...

Bejelentkezés:

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.

EU Cookie Directive Module Information